Oenning: Itt a lehetőség a jó folytatásra

2016-07-22 16:35
Michael Oenning vezetőedzőnket kérdeztük a vasárnapi DVSC elleni mérkőzés esélyeiről, a csapat állapotáról és várakozásairól.

Mire számít a szezon első hazai mérkőzésén?  

- Mindig örülök, amikor otthon, a saját szurkolóink előtt játszhatunk. Ez mindig különleges élmény, főleg, ha a szezonbeli első mérkőzésről van szó. Az első győzelmet, az első három pontot, az első lépést az új szezonban megtettük a múlt héten, most itt a kiváló lehetőség a jó folytatásra.  Játékosaim rendkívül motiváltak és a lehető legjobb eredményt akarják elérni a Debrecen ellen. Szóval pozitívan állok a mérkőzéshez. A srácoknak újra és újra sikerül fellelkesíteniük engem, mert igazi csapatként működünk együtt és mindenki, mindent megpróbál kihozni magából. Mi egy fiatal csapat vagyunk, egy tapasztaltabb maggal, amelyik sikeresen indult az új szezonban.

Ellenfelünk, a Debrecen a héten EL-selejtezőt játszott és kiesett. Mennyire lehet ez befolyással a mérkőzés alakulására?

- Egyelőre ezt nehéz kikövetkeztetni. Az biztos, hogy a kiesés nem tehetett jót az önbizalmuknak. Másrészt, nem tudjuk, hogy a sérülések miatt kik fognak náluk játszani, bár egy alapból jó játékerőt képviselő együttesről van szó. Egy azonban biztos, mi a megfelelő motiváltsággal fogunk ellenük kiállni és ellenfelünknek igen nehéz dolga lesz.

Említette az ellenfélnél felmerült sérülési gondokat. Mi hogy állunk e téren?

- Szerencsére mindenki egészséges, így a teljes keret a rendelkezésemre áll. Ezért van választási szabadságom, hogy kit küldök a pályára. Ez persze kihívás a játékosoknak, azonban ez nem baj. A kezdő nagyjából a fejemben van, de még van edzés a héten, ami befolyásolhat döntésemben. Most vasárnap szurkolóinkat látványos játékunkkal kell tűzbe hozni és be kell csábítani őket saját stadionunkba, hogy hazai pályán erősek és félelmetes hírűek legyünk. Biztos vagyok abban, hogy közösen még sok nagyszerű élményt, győzelmeket és izgalmas mérkőzéseket fogunk átélni a szezonban és én örömmel teszem meg ezt az utazást játékosaimmal és szurkolóinkkal együtt!