Oenning a kupameccsről: Bízom egy jó eredményben

2017-03-28 16:05
Kemény április elé néz csapatunk, amely sorozatban három héten keresztül szerda-szombat ritmusban fog játszani. A nagy menet első mérkőzéseként szerdán az Újpest elleni kupamérkőzésen lépünk pályára, majd szombaton a Debrecen elleni bajnoki következik. Michael Oenning vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről és a két mérkőzésről.

A következő három hétben hat mérkőzést fog játszani csapatunk. Mi szükséges ahhoz, hogy ezt a terhelést a játékosok jól viseljék?

- A téli felkészülés során emiatt is helyeztük a fizikai felkészültségre a legfőbb hangsúlyt. Bár a keretünk a szűkebbek közé tartozik, mégis úgy vélem, vagyunk annyian, hogy tudjak rotálni. Minden játékosunkra szükség is lesz. Mivel minden mérkőzésen más erősségekre lesz szükség, így ezeket figyelembe véve tudjuk majd a megfelelő tizenegy embert pályára küldeni. Hétközi meccses hét volt már több is a bajnokság során, így nem lesz szokatlan a játékosoknak ez az élmény.

A válogatott szünetben is a fizikai felkészültségre összpontosítottak?

- Természetesen ez is része volt a felkészülésnek. Az edzőmérkőzést pedig a mérkőzésritmus megtartása, illetve több új taktikai elem kipróbálása érdekében tettük be a programba. Mivel a válogatott mérkőzések miatt több játékos hiányzott, így az eddig ritkábban szóhoz jutó játékosokat is tudtuk játszatni.

Az első mérkőzésünk ebben a nagy menetelésben az Újpest elleni kupamérkőzésünk lesz szerdán. Ellenfelünk több csapat számára is kemény diónak bizonyult, mire kell a leginkább figyelni ellenük?

- Németországban van egy mondás: "a kupának megvannak a saját törvényei". Ez a mi estünkben is igaz, és kétségkívül különleges helyzet egy kétfordulós kupapárharc. Két mérkőzés dönt a továbbjutásról, így egy eredményorientáltabb párharcra számítok. Az Újpest véleményem szerint egy nagyon jó csapat, nehéz ellenük nyerni, ez látható volt a szezon eddigi szakaszában is. Nem vehetjük könnyen a találkozót. Papíron idegenbeli mérkőzés lesz, de ismerjük a pályát, úgyhogy bízom egy jó eredményben.