Novothny Soma: Harcosan, agresszíven fog játszani az Újpest

2023-07-04 12:50
Támadónk számára megtiszteltetés volt, hogy a Paks ellen idegenben 3-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen viselhette a csapatkapitányi karszalagot és nagyon örült a fiatalok jó szereplésének.

Csapatunk nyolc saját nevelésű fiatallal a pályán nyert 3-1-re az előző szezont az élvonalban ötödik helyen záró Paksi FC otthonában. Az első félidőben Berecz Zsombor távollétében Novothny Soma karján volt a csapatkapitányi karszalag.

- Különleges érzés a karszalag viselése, ami egyrészt óriási megtiszteltetés, másrészt komoly elismerés – mondta támadónk, aki csapatunk második gólját szerezte a paksiak ellen. – Nagyon örültem a gólomnak, a felkészülésnek ebben a kemény szakaszában jót tesz az ilyen sikerélmény az ember lelkének.

Csapatunkban az első félidőben kettő, a másodikban hat akadémiánkon képzett játékos lépett pályára szombaton. Harmadik gólunk fiataljaink összjátéka végén született, Faragó Bálint passza után Szalai József lőtt a paksi kapuba.

- Pakson a második félidőben olyan összeállításban játszottunk, amilyenben még nem szerepeltünk, de a fiatalok megmutatták, hogy lehet számítani rájuk. Jól állták a paksi támadásokat és szereztek egy szép gólt is. Örülök, hogy egyre több saját nevelésű futballista kap bizonyítási lehetőséget, a szakmai stáb bátran foglalkoztatja őket, így a felkészülési meccsek közben megtapasztaljuk, hogyan bírják majd a felnőtt találkozók iramát.

Novothny Soma külföldön is játszott, szerepelt többek között a jelenleg német első osztályú VfL Bochum együttesében is.

- Ferenczi István olyan erőnléti edzéseket tart, hogy azok intenzitása állja a versenyt azzal, amit Bochumban tapasztaltam. Amikor azt gondoljuk, hogy már lépni sincs erőnk, akkor kihoz belőlünk még valami pluszt. Olyan sokat dolgozunk, hogy meg lennék lepve, ha akadna csapat a Merkantil Bank Ligában, amely erőnlétileg felül tudna múlni minket. Márpedig a jó erőnlét mindennek az alapja.

Szerdai ellenfelünk az Újpest FC lesz, Soma ‪korábban évekig a lila-fehér együttest erősítette.

- Mindig különleges érzés ellenfélként érkezni valahova, ahol korábban játékos volt az ember, így vagyok ezzel az Újpest esetében is. Az egyik legjobb barátom Simon Krisztián, aki a mai napig az újpestiek játékosa, jó lesz személyesen is találkozni vele és ellene pályára lépni.