Nagy Gábor: Szeretem a kihívásokat

2023-06-30 17:02
Pályaedzőnk az elmúlt nyolc évben a Vasas Kubala Akadémia korosztályos csapatai mellett dolgozott, így kiválóan ismeri a Merkantil Bank Ligában szereplő együttesünk fiataljait.

Klubunk korábbi játékosa 2015 óta - végigjárva a korosztályos ranglétrát - a Vasas Kubala Akadémia szakmai stábjának tagja volt, a 2023/24-es szezonban viszont Nagy Gábor már Desits Szilárd asszisztensedzője a felnőtt együttesnél.

A szakember labdarúgó-pályafutása Szombathelyen kezdődött, hétszer szerepelt az U21-es magyar válogatottban, bajnoki ezüstérmes lett az Újpest csapatával, a svájci élvonalban pedig az ötödik helyen végzett az FC Aarau együttesével. A korábbi védőjátékos három évig szerepelt Cipruson, összesen több mint kétszáz élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. Utolsó profi klubja a Vasas volt, csapatunkban azonban térdsérülése miatt kevés lehetőséghez jutott, s végül Angyalföldön is fejezte be aktív pályafutását, de az öregfiúk bajnokságban újpesti színekben azért még szerzett egy bajnoki címet.

- A Vasas FC szakmai stábja több helyen is változott a nyári szünetben, így a vezetőségtől lehetőséget kaptam, hogy az utánpótlás után a felnőtt csapatnál is bizonyíthassak. Az eddigi benyomásaim nagyon kedvezőek, a stábtagokkal jól tudunk együtt dolgozni. Ferenczi Pistával korábban játszottunk már egy csapatban, Desits Szilárdot pedig az akadémiai időszakból ismerem, ahol szintén jól működtünk együtt.

Több fiatal tehetség az első csapattal kezdte meg a felkészülést, ami a szakember számára nem volt ismeretlen terület.

- Számomra külön öröm olyan játékosokat látni, akikkel korábban együtt dolgoztunk már az akadémián, a fiataloknak pedig segítség, hogy ismernek. Csak rajtuk múlik, meddig jutnak el. A felnőtt futball egészen más szint, mint az utánpótlás volt, de nyugodtan fordulhatnak hozzám, ha szükség lenne a tanácsomra, ami természetesen a keret minden tagjára igaz.

A játékosok számára fárasztó, kemény edzésekkel indult az új szezon, de a felkészülési időszak ezen szakaszára ez az intenzitás a jellemző.

- Láttam már pár öltözőt, ahol morgás volt a felkészülési időszakban, nálunk viszont a fiúk vevők a munkára, beleálltak rendesen, nagyon motiváltak.

Nagy Gábor az akadémián vezetőedzőként dolgozott, ezúttal viszont új szerepkörben, asszisztensként segíti a vezetőedző munkáját.

- Most kettőt hátra lépek, de ez nem jelent gondot, sőt: örömmel vágtam bele a munkába! Itt érezhetően nagyobb a nyomás, de állok elébe, szeretem a kihívásokat.