Megérdemelt győzelem a Kozármisleny ellen

2024-04-15 21:40
Csapatunk a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában az Illovszky Rudolf Stadionban Hidi M Sándor és Tóth Milán góljával 2–1-re nyert a 49. perctől tíz emberrel játszó vendégek ellen és sikerünknek köszönhetően feljöttünk a második helyre a tabellán.

Vasas FC – HR-Rent Kozármisleny 2–1 (1–1)
Merkantil Bank Liga, 28. forduló
2024. április 15., hétfő 20:00
Illovszky Rudolf Stadion
1271 néző

játékvezető: Dr. Csonka Bence (asszisztensek: Ország Péter és Ring Kevin, tartalékjátékvezető: Szigetvári Márk)

Vasas FC: Jova – Pávkovics, Otigba, Baráth – Hidi M – Bakti (Girsik, 83.), Berecz, Urblík (Hinora, 64.), Doktorics (Deutsch B., 93.) – Holender (Radó, 64.), Tóth M.
vezetőedző: Gera Zoltán

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke (Daru, 70.), Kozics, Horváth D., Füredi, Turi – Nagy E. – Molnár, Schuszter, Major (Horváth P., 54.) –  Kirchner
vezetőedző: Aczél Zoltán

gólszerző: Hidi M (11.), Tóth M. (59.), ill. Kirchner (37.)

sárga lap: Lékai (28.), Nagy E. (42.), Kozics (58.)

kiállítva: Horváth D. (49.)

Csapatunk eddig háromszor találkozott a Kozármislennyel, a 2013/14-es idényben idegenben 3–1-re, hazai pályán 4–0-ra nyertünk. Keretünk jelenlegi tagjai közül Berecz Zsombor mindkét találkozón gólt szerzett, a 3–1-re megnyert meccsünkön kétszer is a kapuba talált. Erőnléti edzőnk, Ferenczi István a 4–0-ra végződött mérkőzésen vette be hétfői ellenfelünk kapuját. Az őszi idényben idegenben, fordulatos meccsen kaptunk ki 4–3-ra. A Kozármisleny szerzett vezetést, mi Bakti Balázs és Tóth Milán révén 2–1-re fordítottunk, ám a 84. percben már ismét Aczél Zoltán együttesénél volt az előny. Novothny Soma találatával a 89. percben egyenlítettünk, azonban a 92. minutumban újabb gólt kaptunk, így lett 4–3 az őszi csata eredménye ellenfelünk javára. 

Gera Zoltán az alábbi kezdőcsapatot küldte ma pályára: Jova – Pávkovics, Otigba, Baráth – Bakti, Hidi M, Berecz, Urblík, Doktorics – Tóth M., Holender, míg Bánfalvi, Litauszki, Hinora, Szánthó, Deutsch, Ódor, Vida, Bukta, Girsik, Radó, Szalay és Zimonyi a kispadon foglalt helyet. Sztojka Dominik továbbra is izom-, míg Faragó Bálint térdsérülés miatt maradt ki a mai meccskeretből. Aczél Zoltán döntése nyomán a vendégek Lékai – Kirchner, Beke, Major, Molnár, Nagy E., Schuszter, Füredi, Kozics, Horváth D., Turi összeállításban kezdtek, míg Oroszi, Ikonomou, Vogyicska, Horváth P., Tóth Z., Kósa, Szabó, Daru, Nagy M., Koszovscsuk és Hegedüs csereként várt bevetésre.

A találkozót megelőzően egy olyan labdarúgónkat köszöntöttük, aki Vasas-mezben való pályára lépésével szép, kerek számot ért el: Jova Levente 100. alkalommal játszott piros-kék színekben bajnoki mérkőzésen. Ezúton is gratulálunk Levinek! 

Az első félidő előtt az ünnepélyes kezdőrúgást a 60 éves Purzsás Attila végezte el, aki gyermekkora óta Vasas-szurkoló és barátaitól kapta ezt az ajándékot. Drukkerünknek nagyon jó egészséget és még sok-sok győztes Vasas-meccset kívánunk!

A kezdéstől letámadtuk ellenfelünket és a 2. percben már ziccerünk volt, amikor Berecz passzával Tóth Milán tört be a tizenhatoson belülre, lövését Lékai védte, a kipattanót pedig támadónk a kapu mellé passzolta. A 6. percben Urblík ívelt be szabadrúgást a vendégek tizenhatosán belülre, a kapujából kilépő Lékai lehúzta a labdát Tóth Milán elől.

A 11. percben viszont megszereztük a vezetést: Hidi M Sándor szerzett labdát, Holenderhez passzolt, aki nagyszerűen, kapásból ugratta ki a jobb szélen meginduló Bereczet. Csapatkapitányunk a támadást kísérő, második hullámban érkező Hidi M-hez passzolt, középpályásunk pedig 9 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1–0. A gól megfogta ellenfelünket és negyedóra játék után növelhettük volna előnyünket, ám Urblík 23 méteres szabadrúgását Lékai hárította. 

A folytatásban többet volt a kozármislenyieknél a labda, a játék elsősorban a mi térfelünkön folyt, a 23. percben gyors ellentámadás végén kevés hiányzott ahhoz, hogy növeljük előnyünket. Holender átadása után Urblík tört be a tizenhatoson belülre, egy csel után lőtt, a labda Füredi válláról Tóth Milán elé pattant, ám támadónk hiába továbbított hálóba, az asszisztens szerint játékosunk lesen volt.

A 27. percben Tóth Milán lesen lépett ki, a kapujából kifutó Lékai elütötte támadónkat, amiért a vendégek kapusa sárga lapot kapott, a Kozármisleny pedig szabadrúgást végezhetett el. Továbbra is többet volt a kozármislenyieknél a labda, akik a 38. percben tizenegyesből egyenlítettek: Kirchner tört be a jobb szélen a tizenhatoson belülre, a becsúszó Otigba ellenfele lábát találta el, a megítélt büntetőt a vendégek támadója a jobb sarokba lőtte, 1–1.

Két perccel később megint vezethettünk volna, amikor Urblík ívelt szabadrúgást a jobb oldalról a hosszú sarokhoz, ahol a bevetődő Berecz lábáról a kapu fölé pattant a labda. Az első felvonás utolsó lehetősége is előttünk adódott, Urblík jobboldali szögletét követően Holender fejelte a labdát a kapu fölé.

A második játékrész előtt is volt szurkolói kezdőrúgás, ezúttal a fiatalabb korosztály képviselője kapta meg ezt a lehetőséget. A 12 éves Kozma Vajkot születésnapjára lepték meg a kezdőrúgással. A Halásztelki FC igazolt játékosa kisgyermekkora óta Vasas-szurkoló, 5 éves korától futballozik és rendszeresen kilátogat a Vasas mérkőzéseire. Ifjú szurkolónknak sikeres labdarúgó-pályafutást és sok-sok emlékezetes Vasas-meccset kívánunk!

A szünetben egyik szakvezető sem cserélt, változatlan összeállításban folytatták a csapatok a mérkőzést. A 48. percben Berecz indításával Tóth Milán ugrott volna ki, ám Horváth D. utolsó emberként buktatta támadónkat, amiért piros lapot kapott. Az 56. percben Tóth Milán tört előre, Holenderhez passzolt, aki Bereczhez továbbított, majd a visszakapott labdát 16 méterről kevéssel lőtte a kapu fölé.

Ellenfelünk tíz emberrel sem állt be védekezni, próbálta a térfelünkön tartani a labdát. Két perccel később viszont megint vezettünk: Tóth Milán szerzett labdát a vendégek tizenhatosánál, betört a büntetőterületen belülre, ahol Kozics buktatta, 11-es! A büntetőt Tóth Milán a kapu bal oldalába lőtte, Lékai beleért a labdába, de nem tudott menteni, 2–1.

A 61. percben Urblík ugratta ki Doktoricsot, aki a bal szélről középre gurított, a becsúszó Holender centiméterekkel maradt le a labdáról. Kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán a következő percekben. A 68. minutumban Berecz szöktetésével Szalay lépett ki, majd önzetlenül Hinorához passzolt, aki elől tisztáztak a vendégek.

A 72. percben Kirchner futott el a bal szélen, kapu elé lőtt indítását Jova megfogta. Két perccel később Szalay támadta meg a vendégek a kapusát, aki a tizenhatoson kívül eltalálta a labdával játékosunk lábát, de a játékszer nem a kapu felé pattant. A 80. percben Berecz indította a bal szélen elfutó Szalayt, aki betört a tizenhatoson belülre, lapos lövését Lékai lábbal védte.

Öt perccel később nagyon közel került az egyenlítéshez a vendég együttes, amikor Kozics futott el a bal szélen, a tizenhatoson belül Kirchnerhez passzolt, ő Nagy elé továbbított, akinek lövése után a labda a közbevetődő Szalay testéről pattant az alapvonalon túlra. A 88. percben Szalay átadásával Radó lépett ki egyedül, de 8 méterről a kapusba lőtte a labdát. Ez volt a mérkőzés utolsó nagy helyzete. Csapatunk a helyzetek alapján megérdemelten nyert.

A HR-Rent Kozármisleny elleni mérkőzésünkről a szöveges tudósítás IDE KATTINTVA olvasható.

Gera Zoltán vezetőedző így értékelt a lefújás után:

– Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan kialakítottunk két-három helyzetet, majd a vezetést is megszereztük. Utána a Kozármisleny átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát, mi passzívabbak voltunk a kelleténél. Az első félidő végén viszont tizenegyest kapott ellenfelünk, ami talán jogos volt és egyenlített. Azt kértem a szünetben, hogy játsszunk bátrabban, legyen több mozgás, birtokoljuk mi a labdát. Miután Tóth Milán kiharcolta a kiállítást, létszámfölényben hamarabb le kellett volna zárnunk a mérkőzést. Voltak lehetőségeink, de nem tudtuk kihasználni őket, a Kozármisleny viszont nagyon bátran játszott. A végén volt még ellenfelünknek egy óriási helyzete, ahol Szalay nagyot mentett. Összességében nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de meg kell becsülnünk a győzelmet, ami nagyon fontos volt számunkra.

Aki lemaradt a találkozóról, visszanézheti az M4 Sport honlapján. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ilyen sokan buzdították csapatunkat a helyszínen! Együttesünk legközelebb április 20-án, szombaton 12:30-kor a listavezető Nyíregyháza Spartacus FC együttesével találkozik idegenben, Balmazújvárosban. Klubunk erre a mérkőzésre elegendő számú érdeklődő esetén különbuszt indít. Aki még nem jelentkezett, minél hamarabb jelezze részvételi szándékát! 

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!