Megbüntette a hibáinkat a Kozármisleny

2023-10-08 17:00
Fordulatos mérkőzésen pont nélkül maradtunk a Merkantil Bank Liga 11. fordulójában.

HR-Rent Kozármisleny - Vasas FC 4-3 (1-1)
Merkantil Bank Liga, 11. forduló
2023. október 08., vasárnap 15:00
Kozármislenyi Stadion
670 néző

játékvezető: Kovács J. Zoltán (asszisztensek: Huszár Balázs és Király Zsolt, tartalékjátékvezető: Derdák Marcell)

HR-Rent Kozármisleny: Lékai - Beke, Sági, Füredi, Turi - Nagy E., Kozics (Major, 50.) - Vajda (Molnár, 62.), Kirchner, Schuszter (Tóth Z., 62.) - Nagy M. (Horváth P., 76.)
vezetőedző: Aczél Zoltán

Vasas FC: Uram - Szivacski, Litauszki, Baráth (Hinora, 33.), Pávkovics - Urblík, Hidi M - Bakti (Rab, 60., Papp, 83.), Holender (Novothny, 60.), Tóth M. (Zimonyi, 83.) - Radó
cserék: Horváth K., Jova, Sztojka, Ihrig-F., Rab, Hinora, Vida, Szilágyi, Papp, Novothny, Zimonyi 
vezetőedző: Desits Szilárd

gólszerzők: Turi (9.), Kirchner (70., 84.), Major (92.), illetve Bakti (41.), Tóth M. (62.), Novothny (89.)

sárga lap: Nagy E. (57.), Kirchner (81.), illetve Baráth (20.), Novothny (77.)

Csapatunk eddig kétszer találkozott a kozármislenyiekkel, a 2013/14-es idényben idegenben 3-1-re, hazai pályán 4-0-ra nyertünk, ezek is NB II-es találkozók voltak. Keretünk jelenlegi tagjai közül a sérülése után lábadozó Berecz Zsombor mindkét mérkőzésen gólt szerzett, a 3-1-re megnyert meccsünkön kétszer is betalált a kapuba, míg erőnléti edzőnk, Ferenczi István a 4-0-ra végződött összecsapáson szerzett gólt. A kozármislenyiek az előző hat fordulóban nem szenvedtek vereséget, legutóbb a 4. játéknapon, augusztus 16-án a győriek győzték le őket 2-1-re.

Együttesünk az Uram - Pávkovics, Litauszki, Baráth, Szivacski - Urblík, Hidi M - Bakti, Holender, Tóth M. - Radó összeállításban kezdett, a cserepadunkon ezúttal Horváth K., Jova, Sztojka, Ihrig-Farkas, Rab, Hinora, Vida, Szilágyi, Papp, Novothny és Zimonyi foglalt helyet. Deutsch Lászlót a múlt heti, Csákvár elleni bajnoki mérkőzés végén kiállította a játékvezető, hátvédünk kétmeccses eltiltást kapott, így a mai napon nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. Ahogyan a továbbra is külön edzéseket végző Faragó Bálint-Girsik Attila-Ódor Máté trió sem, míg Otigba Kenneth betegség, Berecz Zsombor pedig rehabilitációja miatt maradt ki a keretből. Berecz, Girsik és Ódor a tervek szerint jövő héttől csatlakozhat újra csapatunkhoz.

A HR-Rent Kozármisleny az alábbi kezdőtizenegyet küldte pályára: Lékai - Beke, Sági, Füredi, Turi - Nagy E., Kozics - Vajda, Kirchner, Schuszter - Nagy M. Aczél Zoltán vezetőedző döntése nyomán Megyeri, Ipacs, Major, Barkóczi, Horváth P., Tóth Z., Molnár és Rácz csereként várt bevetésre.

Mi kezdtük a mérkőzést és előttünk adódott az első komoly helyzet is, rögtön a 3. percben: Radó tizenhatoson belülre emelt labdájával Holender lépett ki, ám 7 méterről Lékaiba lőtt. A hazaiak első lehetősége egy jobb oldali szöglet után adódott, Vajda beadását Füredi csúsztatta a jobb sarok mellé. Két perccel később Bakti veszítette el a labdát a felezővonalnál, Kirchner indításával Vajda tört kapura, lövése azonban elakadt Litauszki lábában. A 9. percben aztán vezetést szereztek a hazaiak: a bal oldalról középre gurított labdát Turi kapásból lőtte félmagasan a jobb sarokba (1-0).

Öt perccel később Turi 18 méterről leadott lövése akadt el Urblíkban. A 18. percben könnyen növelhette volna előnyét a hazai csapat, amikor Baráth veszítette el a labdát a tizenhatosunk előtt: Vajda több lövőcsel után sem tudott lőni, ezért Nagy Mátéhoz passzolt, aki 13 méterről a kapunk mellé bombázott. A 24. percben Vajda tört be a tizehatosunkon belülre, Turihoz passzolt, aki elől az ötös sarkánál Uram kivetődve megszerezte a labdát. 

Sok hibával, pontatlanul játszottunk, a hazaiak egymásután alakították ki a helyzeteket. A 28. percben Vajda lépett ki egy előrevágott labdával, Uram a tizenhatoson kívül szerelte le a hazaiak játékosát. Egy perccel később kihagytuk második nagy helyzetünket, amikor Bakti ívelt a kapu elé, Tóth Milán 10 méterről fejelt, Lékai vetődve ütötte ki a labdát a jobb sarok elől. A 33. percben Baráth megsérült, helyére Hinora lépett pályára. A 35. percben éppen ő ívelt a kapu elé, Holender fejese azonban ismét a hazai kapus ölében kötött ki.

A 41. percben viszont már ő is tehetetlen volt: Urblík ívelt a tizenhatoson belülre, Tóth Milán mellel levette a labdát, majd fordulásból lőtt, és bár támadónk a jobb oldali kapufát találta el, a kipattanót Bakti közelről a kapuba pofozta, megszerezve ezzel első találatát a Vasas mezében (1-1). Két perccel később a vezetést is megszerezhettük volna, Tóth Milán tört be a tizenhatoson belülre, lövése azonban elakadt a kivetődő Lékaiban, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

Hazai helyzettel kezdődött a második félidő, másodpercekkel a középkezdés után a balról kapunk elé lőtt labdába senki nem ért bele, így az a hosszú saroknál helyezkedő Kirchnerhez került, akinek azonban közeli lövését Uram bravúrral hárította. Szivacski indításával Holender próbált meg kiugrani az 51. percben, de Lékai a tizenhatos vonaláig kifutva megfogta a labdát. A folytatásban a mezőnyben folyt a kiegyenlített küzdelem, komoly gólhelyzet nélkül. A 61. percben megszereztük a vezetést: Radó csavart be szabadrúgást a bal oldalról, a berobbanó Tóth Milán pedig 11 méterről a bal sarokba csúsztatott (1-2).

A 65. percben az időközben csereként pályára lépő Novothny csapott le a labdára a felezővonalnál, egyedül tört kapura és 13 méterről kevéssel lőtt a jobb felső sarok mellé. A 68. minutumban Kirchner keresztbe ívelt labdáját Molnár a bal kapufánál 5 méterről az oldalhálóba fejelte. A 70. percben egyenlítettek a hazaiak: Pávkovics veszítette el a labdát, amivel Molnár tört be a tizenhatosunkon belülre, az alapvonal elől középre emelt és Kirchner pár lépésről a kapunkba fejelt. (2-2). A 76. percben Novothny lépett ki és lőtt a kapuba, ám a játékvezető az asszisztens alighanem téves jelzésére lesen megállította támadónkat.

A 84. percben megint a hazaiak kerültek előnybe: Kirchner tört be a bal oldalon a tizenhatosunkon belülre és Uram mellett a hosszú sarokba gurított (3-2). A 89. percben ismét egalizáltunk, Radó balról elvégzett szögletét Hinora pörgette tovább sarokkal a rövid oldalon, a hosszún érkező Novothny pedig közelről a hálóba fejelte a játékszert (3-3). A végső szó azonban a Kozármislenyé volt:  a 92. percben Major indult meg egy előre vágott labdával és 20 méterről a jobb sarokba bombázott (4-3).

Az első játékrészben jobban játszottak a hazaiak, a második felvonás kiegyenlített küzdelmet hozott, előttünk is több ígéretes helyzet adódott, ám a végül a lehetőségeit jobban kihasználó és kevesebbet hibázó Kozármisleny megnyerte a találkozót.

A HR-Rent Kozármisleny elleni mérkőzésről részletes szöveges tudósítás készült, amely IDE KATTINTVA olvasható.

Desits Szilárd vezetőedző értékelése a lefújás után:

- Ha idegenben három gólt szerzünk, akkor azt a meccset egyszerűen nem lehet elveszíteni. Hátul viszont érthetetlen és hatalmas hibákat követtünk el, így végül pont nélkül maradtunk. Rendíkvül csalódott vagyok.

Aki lemaradt a mai mérkőzésünkről, visszanézheti hivatalos YouTube-csatornánkon. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat! Válogatott mérkőzések miatt két hét szünet következik a Merkantil Bank Ligában: a következő bajnoki találkozónkat október 22-én, vasárnap 17 órakor játsszuk, amikor a Nyíregyháza Spartacus FC együttesét fogadjuk az Illovszky Rudolf Stadionban.  Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!