Küzdelmes meccsen gól nélküli döntetlen

2024-02-14 19:00
Csapatunk a Merkantil Bank Liga 18. fordulójából elhalasztott mérkőzésén a Budafok otthonába látogatott, ahol 0-0-s döntetlennel zárt, így be kellett érnünk egy ponttal.

Budafoki MTE – Vasas FC 0–0 (0–0)
Merkantil Bank Liga, 18. forduló
2024. február 14., szerda 17:00
Budafoki MTE Sporttelep
600 néző

játékvezető: Derdák Marcell (asszisztensek: Huszár Balázs és Mohos Milán, tartalékjátékvezető: Gaál Ákos)

Budafoki MTE: Gundel–Takács – Bíró, Lorentz, Horgosi, Kalmár (Németh, 86.) – Csonka, Soltész (Fekete, 86.) – Szerető, Merényi (Vasvári, 39.), Czérna (Nagy, 72.) – Zsóri (Elek, 72.)
vezetőedző: Erős Gábor

Vasas FC: Jova – Girsik (Bakti, 72.), Ódor, Baráth, Otigba, Doktorics – Vida (Urblík, a szünetben), Hidi M – Hinora (Tóth, a szünetben), Holender (Zimonyi, 78.), Radó (Szalay, 61.)
vezetőedző: Desits Szilárd

sárga lap: Zsóri (15.) Merényi (26.), Bíró (64.), Kalmár (77.), ill. Hinora (25.), Ódor (48.), Baráth (94.)

A téli szünetben több változás volt ellenfelünk keretében, kölcsönbe érkezett Czérna Erik Kisvárdáról, Zsóri Dániel az MTK-ból, valamint Soltész István a ZTE FC-től. Jakab Csabát a BLSZ I. osztályában szereplő Szabadkikötő SE együttesétől két és fél évre igazolták le a budafokiak. Vasvári Zoltán az elmúlt fél évben kölcsönben a budafokiak labdarúgója volt, a téli szünetben végleg a piros-feketéké lett a játékjoga. Ami a távozókat illeti, Oroszi István Kozármislenyben folytatja pályafutását, Dala Samu Tatabányán, Sós Máté pedig Egerben. Kocsis Bence kölcsönből visszatért Paksra, míg Fiáth Bence ugyancsak kölcsönben Ajkára került.

Desits Szilárd vezetőedző a győztes csapaton ne változtass elvet követve ugyanazt a 11 embert küldte pályára, akiket három nappal korábban Mosonmagyaróváron, így ezúttal is Jova – Girsik, Ódor, Baráth, Otigba, Doktorics – Vida, Hidi M – Hinora, Holender, Radó kezdőcsapat rohamozta az ellenfél kapuját, míg a kispadon Uram, Sztojka, Bakti, Rab, Deutsch, Puskás, Szalay, Papp, Tóth, Urblík, Molnár és Zimonyi foglalt helyet. Tóth Milán letöltötte egymeccses eltiltását, így visszatért a keretbe, ahogy vádlisérülését követően Bakti Balázs, valamint a betegségéből felépült Urblík József is. Csapatkapitányunk, Berecz Zsombor, valamint Litauszki Róbert rehabilitációja az elvárt ütemben halad, míg Pávkovics Bence továbbra is térdsérülése miatt maradt ki, ahogyan Faragó Bálint is.

A Budafoki MTE az alábbi kezdőtizenegyet küldte pályára: Gundel–Takács – Bíró, Lorentz, Horgosi, Kalmár – Csonka, Soltész – Szerető, Merényi, Czérna – Zsóri, míg Erős Gábor döntése nyomán Horváth A., Ecseri, Elek, Kovács O., Horváth O., Vasvári, Németh, Orosz, Nagy, Pintér és Fekete csereként várt bevetésre.

Kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte az első perceket, a kapuk nem kerültek veszélybe. Egy alkalommal Holender próbálta meg a kezdőkörből átemelni a labdát Gundel-Takács felett, de nem járt sikerrel. Az első említésre méltó esemény a nyitó negyedórában Zsóri szabálytalansága volt, aminek következtében Baráth fejsérülést szenvedett, védőnk több percig tartó ápolás után, kötéssel a fején tért vissza a pályára. 

Többet volt nálunk a labda, mezőnyfölényben játszottunk, az első nagy helyzetet mégis a hazaiak hagyták ki. Egy jobboldali támadást sikerült megállítanunk, ám a labda Csonka elé került, aki 16 méterről lőtt, a játékszer a felső lécről pattant az alapvonalon túlra. Egy perccel később Kalmár futott el a bal szélen, beadása után előbb Czérna lövését blokkolta Doktorics, majd Merényi próbálkozásánál Baráth mentett szögletre.

A 33. percben Doktorics ugratta ki Radót, akinek lövése elakadt Gundel-Takácsban, de az asszisztens lest jelzett. A 41. percben Szerető ívelt be szabadrúgást a kapunk elé a térfelünk közepéről, de Jova remek ütemben jött ki a kapuból és elütötte a labdát. Az első felvonás ráadásában Holender szöktette Radót, aki elől a tizenhatos vonaláig kifutva mentett a hazaiak kapusa. Az utolsó helyzetet a félidőben a Budafok hagyta ki, Szerető szöglete után Zsóri 4 méterről az oldalhálóba lőtt. Ápolások miatt sokat állt a mérkőzés, nem volt folyamatos a játék, a Budafoknak több veszélyes helyzete volt az első felvonásban, gól azonban nem esett.

A szünetben kettőt cserélt Desits Szilárd, Vida helyett Urblík állt be, Hinorát pedig Tóth Milán váltotta. Urblík beteg volt, ezért nem játszhatott Mosonmagyaróváron az előző fordulóban, Tóth öt sárga lapja miatt volt kénytelen pihenni a legutóbbi meccsünkön. Negyven másodperc telt csak el a második játékrészből, amikor Tóth nagy lendülettel betört a tizenhatoson belülre és az oldalhálóba lőtt. Nem sokat változott a játék képe az első félidőhöz képest, továbbra is sok volt a szabálytalanság, a budafokiak nem válogattak az eszközökben, ha meg kellett állítani minket.

Az 58. percben előbb Urblík, majd Ódor próbálkozott kapura lövéssel 18 méterről, de mindkét alkalommal blokkoltak a hazai védők. Hat perccel később Urblík ívelt be szabadrúgást a hazai tizenhatoson belülre, a budafokiak röviden szabadítottak fel, ám Doktorics kapásból a kapu mellé lőtt. A következő minutumban a piros-feketék előtt adódott ígéretes lehetőség, Csonka passzolt Vasvárihoz, aki egy cselt követően 11 méterről lőtt, Jova bravúrral védett. A 70. percben Urblík szögletét követően a labda Doktoicshoz került, aki a tizenhatos vonaláról három hazai játékos gyűrűjében próbált lőni, a vetődve blokkoló Czérnáról Hidi M elé pattant a labda, aki azonban a földön fekvő hazai futballista fejét találta el kapáslövésével.

A 81. percben Hidi M átadása után Szalay a jobb oldalról lőtt az oldalhálóba. Egyre fáradtabbnak tűntek a hazaiak, a 82. percben Tóth tört be a tizenhatoson belülre, visszagurított Szalaynak, akinek kapáslövése egy védő lábáról pattant fölé. A 88. percben Csonkától Vasvárihoz került a labda, utóbbi 15 méterről lőtt a kapunk fölé. 

A végén a játékvezető négy percet hosszabbított, ebben az időszakban beszorítottuk a kapuja elé a Budafokot, de nem sikerült gólt szereznünk. Az első félidőben a hazaiak játszottak veszélyesebben, a másodikban a mi akaratunk érvényesült. A találkozó befejező szakaszában hiába volt nyomasztó a fölényünk a teljesen elfáradó ellenféllel szemben, ezúttal nem találtunk be a kapuba.

A Budafoki MTE elleni mérkőzésről szöveges tudósítás IDE KATTINTVA olvasható.

Desits Szilárd vezetőedző értékelése a lefújás után:

– A mérkőzés túlnyomó részét domináltuk, megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük, de sajnos nem sikerült. Van bennem hiányérzet, mert az ehhez hasonló összecsapásokon muszáj lenne begyűjteni a három pontot. Jönnek vissza sérülésből játékosok, és az újaknak is be kell illeszkedni, ha ez megtörténik, az eredményeken is meg fog mutatkozni.

A Budafoki MTE elleni mérkőzésről élő közvetítésben számoltunk be, aki nem látta a találkozót, visszanézheti hivatalos YouTube-csatornánkon. Szurkolóinknak köszönjük, hogy a helyszínről buzdították csapatunkat. Együttesünk legközelebb február 19-én, hétfőn a Pécsi MFC-t fogadja a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti, a mérkőzés a közvetítés miatt 20 órakor kezdődik. 

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!