Korlátozás: Csak minden harmadik székre lehet ülni

2020-11-06 09:00
A járványügyi helyzetre való tekintettel új szabályozások léptek életbe, 2020. november 4-től csak szigorú előírások mellett, korlátozott számban lehet sportrendezvényen szurkolni.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy a Kormány - az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. § (1b) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján - a maszkviseléssel kapcsolatban szigorításokat rendelt el, azonban azóta további korlátozások léptek életbe.

SZIGORÍTOTT SZABÁLYOK - MASZKVISELÉS, TÁVOLSÁGTARTÁS

2020. november 4-től rendkívüli jogrendet vezetett be a Kormány számos korlátozó - többek között sportrendezvényeket is érintő - intézkedésekkel a koronavírus járvány megfékezése érdekében. A Kormány 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendelete alapján a 3. § kitér a sportrendezvényekre, mely szerint:

- a nézőterén a nézők
a) csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni és
b) a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el, azzal, hogy az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.

- a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – 1,5 méteres távolságot kötelesek egymástól megtartani, különösen
a) a páholyokban,
b) a sportrendezvény szünetében,
c) a sportrendezvény létesítményének területén, illetve
d) a sportrendezvény helyszínén található vendéglátó üzletben

A kormányrendelet szerint a védelmi intézkedések betartásáról és az ahhoz szükséges feltételek biztosításáról a sportrendezvény szervezője, illetve a sportrendezvény helyszínének üzemeltetője köteles gondoskodni. Azt a személyt, aki a szervező, az üzemeltető, illetve a szervező vagy az üzemeltető alkalmazottja felszólítására sem tartja meg a védelmi intézkedéseket, a szervező, az üzemeltető, illetve a szervező vagy az üzemeltető alkalmazottja köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a helyiséget, illetve a területet elhagyja. A fentiek szerinti kötelezettségek betartását a rendőrség ellenőrzi. Ha a rendőrség az ellenőrzés során a fentiekre vonatkozó kötelezettség megszegéséről szerez tudomást:
a) figyelmeztetést alkalmaz,
b) 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhat ki,
c) a sportrendezvény helyszíne esetében elrendeli, hogy a helyszínen legalább egy, de legfeljebb tíz sportrendezvényt nézők nélkül, zártkapus formában kell megtartani.
A rendőrség a jogkövetkezményt együtt is kiszabhatja, illetve a szankciók azonos napon több egymást követő ellenőrzés alkalmával is kiszabhatók.

JEGYÉRTÉKESÍTÉS KORLÁTOZOTT SZÁMBAN

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a fenti kormányrendelet szerint - a korlátozások ideje alatt, visszavonásig - az Illovszky Rudolf Stadionban 1640 fő szurkolót tudunk fogadni, a használaton kívüli székeket tiltó jelzéssel láttuk el.

Bérlettel rendelkező drukkereink az eredetileg megváltott szektorban, a szabad ülőhelyeken - érkezési sorrendben, minden harmadik széken - tudnak helyet foglalni. Értelemszerűen ez azt jelenti, hogy bérleteseink minden mérkőzést a helyszínen tudnak megtekinteni, de nem minden esetben tudják az előre megváltott széküket igénybe venni, a járványügyi helyzetre való tekintettel megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

A fennmaradó 604 db jegy (404 db hazai és 200 db vendég ülőhely) az alábbi, szektoronkénti elosztásban áll szurkolóink rendelkezésére:

- A1: 30 db
- A2: 75 db

- B1: 73 db
- B2: kizárólag bérlettel rendelkező szurkolóknak
- B3: kizárólag bérlettel rendelkező szurkolóknak
- B4: kizárólag bérlettel rendelkező szurkolóknak
- B5: 10 db
- B6: 76 db

- C1: 69 db
- C2: 5 db
- C3: kizárólag bérlettel rendelkező szurkolóknak
- C4: 66 db

- vendégszektor: 200 db

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a korlátozott számú jegyértékesítés miatt elsősorban az online jegyvásárlást javasoljuk, mely jelenleg is zajlik. Érdemes elővételben megvásárolni a belépőket!

A Vasas-maszkok a hazai mérkőzések ideje alatt az Illovszky Rudolf Stadion A2-es jegypénztárában továbbra is megvásárolhatóak. A Vasas-maszkok ára (egyesével csomagolva): 1990 Ft.

Szurkolóink online vásárlás esetén a https://meccsjegy.mlsz.hu oldalon és a kijelölt jegyirodákban is megválthatják jegyeiket, a vásárláshoz személyes adatok megadása nem szükséges. Internetes jegyvásárlás esetén kérjük drukkereinket, hogy a megvásárolt jegyeiket nyomtassák ki, a kinyomtatott jegyeiket pedig hozzák magukkal a mérkőzésre. (A mérkőzésre való belépés feltétele a kinyomtatott jegyek bemutatása!)

A gyermekeknek szóló kedvezményes jegyeket is megvásárolhatják interneten abban az esetben, ha a vásárlás alkalmával legalább egy felnőttjegyet is vesznek hozzá.

Megkérjük szurkolóinkat, hogy kedvezményes jegy vásárlása esetén az arra jogosító okmányokat tartsák maguknál, beléptetésnél a biztonsági szolgálat munkatársai ellenőrizhetik azokat!

Szeretnénk felhívni drukkereink figyelmét, hogy online jegyértékesítés esetén - a belépők helyszíni megvásárlásánál - idén is kedvezőbb áron juthatnak hozzá a jegyekhez, illetve az előre megváltott belépőkkel a pénztáraknál esetleges várakozás is elkerülhető.