Kleisz: A szurkolóink hihetetlenül nagy lelkierőt adnak

2016-10-24 14:59
U19-es válogatott játékosunk, a mindössze 18 esztendős Kleisz Márk először léphetett kezdőként pályára felnőtt NB I-es mérkőzésen, és gólpasszal járult hozzá győzelmünkhöz.

Először is gratulálunk sikeres bemutatkozásodhoz! Eredeti posztodhoz, a belső középpályáshoz képest, most jobbszélen, de elsősorban védekező szerepkörben számított rád Michael Oenning vezetőedző. Mikor tudtad meg, hogy kezdő leszel?

- A meccsnapon tudtam csak meg és valóban, nem ez az én eredeti pozícióm, de már jó néhány egymás elleni meccsen ezen a poszton számított rám a mester. Mondta, hogy úgy érzi, meg tudom ezt oldani, ezért dobott be a mélyvízbe. Örülök neki, hogy kezdőként léphettem pályára.

Ezzel te is tagja voltál annak a kezdő tizenegynek, amelyik így még soha nem lépett pályára, ám a nézőknek ez aligha tűnt fel.

- Meg is lepett minket, hisz Zsombi eltiltása mellett, Monsi és Moha a meccs előtti napon, Vidus pedig a meccs napján dőlt ki a sorból. Azonban úgy gondoltuk, hogy így is meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést, mert hittünk magunkban és egymásban is, és mindegyik játékosunk képes ellátni a rábízott feladatát a pályán, még ha az szokatlan is számára.

A győztes gólban főszerepet vállaltál. Hogyan emlékszel vissza a kialakult helyzetre?

- Murka Bendzsi ívelte át a labdát a baloldalról, miközben Pavlov és Cicó érkezett középen. A labdát mellel levettem, majd azt vettem észre, hogy mindkét előttem lévő debreceni játékos kilépett a visszapasszolásra számítva, ezzel pedig megnyílt előttem a terület. Ezért megindultam a kapu felé, bevittem a labdát a 16-oson belülre, majd láttam, hogy üresen van Mahir, bepasszoltam neki, aki szerencsére berúgta a kapuba.

A soron következő bajnoki mérkőzések kapcsán egyelőre van némi bizonytalanság a helyszínekkel kapcsolatosan. Befolyásolhatja-e ez valamennyire a folytatást?

- Nem hiszem, hogy ez negatívan hatna a teljesítményünkre. Az viszont nagyon is számít, hogy a szurkolóink elkísérjenek minket, bárhova is kell mennünk, mert hihetetlenül nagy lelkierőt adnak nekünk a mérkőzéseken. Különösen jó volt most Debrecenben, a második félidőben előttük játszani. A lényeg, hogy jól játszunk, adjuk ki azt magunkból, amire képesek vagyunk, és akkor nem maradhatnak el a pontok.