Kiütöttük a Mezőkövesdet

2016-09-24 19:57
Visszatértünk a helyes útra, 4-0-ra győztünk az újonc ellen.

A Mezőkövesd elleni összecsapásunkat kisebb meglepetésre a vendégek kezdték jobban. Az első játékrész első felében inkább a mezőkövesdiek veszélyeztettek többször, Vaskónak, Debreceninek nem egyszer kellett mentenie a kapu előterében, Nagy Gergely is több alkalommal nagyot védett. A játékrész második felében aztán összekaptuk magunkat, Ádám a jobboldalról több lövéssel is veszélyeztette a vendég kaput. 

Az utolsó percekre nyomás alá helyeztük a Mezőkövesd védelmét, aminek meg is lett az eredménye, a 43. percben ugyanis megszereztük a vezető gólt: Murka adta be jobboldalról a labdát, Dombó nem tudta megfogni, kipattant róla, Ádám pedig kiváló ütemben érkezett és 3 méterről belőtte (1-0). Ezzel megtört csapatunk 280 perces gólcsendje, Ádám pedig a 4. találatát szerezte az idei bajnokságban. A játékvezető ezt követően lefújta az első játékrészt, egygólos előnnyel fordultunk. 

A második félidő első perceit aktívan kezdtük,  folyamatosan támadtuk a vendég kaput. Majd a 49. percben Hangya kiugratására Berecz érkezett jól, aki a 16-oson belül már lőni készült, mikor Hudák felrúgta, így büntetőhöz jutottunk. A labda mögé Ádám Martin állt, aki magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ezzel kétgólosra növelve csapatunk előnyét (2-0). 

A második találatot követően valamelyest visszavettünk a tempóból, a vendégek játéka felélénkült, néhányszor helyzetbe is kerültek. De a találkozó harmadik gólját is mi szereztük, a 63. percben Berecz talált be: Debreceni indította szépen Murkát a jobboldalon, aki tökéletesen adta be, Berecz pedig kiválóan érkezett középen és 11 méterről, kapásból, félmagasan a kapuba lőtt (3-0). 

A harmadik találatot követően rendkívül felszabadultan játszottunk, Saglik és Czvitkovics is veszélyes lövésekkel rukkolt elő. Szép támadásokat vezettünk, egy-egy trükkös megoldás is tarkította játékunkat. Sok akciót vezettünk, a hosszabbításra pedig még egy gólt tartogattunk: a 91. percben Saglik passzolt Vidának a 16-oson belülre, aki magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába (4-0).

Az első félidő bizonytalanabb játékát követően a második játékrészben jócskán feljavultunk, és az idei szezon legnagyobb gólarányú mérkőzését produkáltuk a Mezőkövesd ellen. A 4-0-s sikerünkkel pedig továbbra is a tabella élén állunk. Szép volt, fiúk!