Kis Károly: Egyre jobban összekovácsolódunk

2018-07-09 18:42
Kis Károly, csapatunk edzője beszélt a csapat felkészüléséről és az előttünk álló feladatokról.

- Nagyszerű feltételek mellett dolgozhatunk az ausztriai edzőtáborban, minden adott ahhoz, hogy minél eredményesebb munkát végezzük – kezdte Kis Károly.  -  Kiváló minőségű futballpályán gyakorolhatunk, a napi két kemény edzés után pedig megfelelően tudnak regenerálódni a játékosok. Mivel több új futballistát is igazoltunk, az edzőtábor arra is kiváló alkalom, hogy a játékosok minél jobban megismerjék egymást.

Melyek a legfontosabb teendők az edzőtáborban?

 - Vasárnap délután érkeztünk, aznap már edzettünk, ma két foglakozásunk volt, holnap délelőtt lesz egy edzésünk, délután 5 órakor pedig a cseh Mladá Boleslav csapatával játszunk. Erőnléti és taktikai elemek egyaránt szerepelnek a programban, de a rögzített szituációkat is gyakoroltuk, tartalmas és változatos tehát a munka. A mérkőzés adja a legnagyobb terhelést, tudjuk, hogy egy nagyon erős csapat vár ránk, amely az elmúlt években rendszeresen indult az Európa Liga selejtezőjében.

Eddig háromból három felkészülési meccset megnyert a csapat. Mire lehet következtetni ezekből a mérkőzésekből?

 - Érződik, hogy egyre jobban összekovácsolódik a csapat, egységes képet mutattunk ezeken a találkozókon. Az előkészületi mérkőzéseken nem feltétlenül az eredmény a legfontosabb, de a győzelem minden esetben önbizalmat ad a játékosoknak, ami fontos a mi esetünkben is.

Mindenki egészségesen várja a keddi találkozót?

 - Apróbb sérülések vannak, Kovács Milán, valamint Király Botond játékára kicsi az esély, egyelőre rehabilitációs munkát végeznek, de hamarosan ők is csatlakozhatnak a társakhoz – zárta Kis Károly.