Kikaptunk az Újpesttől

2018-04-14 19:00
Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a 4-2-es vereséget szenvedtünk az Újpesttől.

A találkozó első játékrészének első fele különösebb izgalmakat nem hozott, a kapuk nem forogtak veszélyben. Majd a 25. percben meglehetősen váratlanul megszerezte a vezetést az Újpest, Obinna volt eredményes a cselsorozatát követően (1-0). A bekapott gólt követően felpörgött a csapatunk és átvettük a játék irányítását, a következő percekben több lehetőségünk is volt Ádám és Remili révén. Majd a 28. percben Egerszegi gólt lőtt egy szögletet követően, de szabálytalanság miatt érvénytelenítette a játékvezető. Ám a 33. percben már szabályos gólt is sikerült lőni, James egyenlített: egy jobboldali szabadrúgást követően a hosszún Benes tette vissza középre a labdát, majd James megpattanó lövése végül a kapuban kötött ki (1-1). A félidő hátralevő része eseménytelenül telt, 1-1-es eredménnyel zárult a játékrész.  

A második félidőt nagy hévvel kezdték a hazaiak, nyomás alá helyezték a kapunkat, majd az 53. percben ismét vezetéshez jutottak, Novothny szerzett gólt (2-1). Nem sokáig vezetett az Újpest, ugyanis egy perccel később újra egyenlíteni tudtunk Egerszegi révén: Remili megpattanó baloldali beadását követően Egerszegi nem hibázott közelről, szépen lőtt a jobb felsőbe (2-2). Játékosunknak ez volt az első találata a Vasas színeiben. Ám az állás ismét hamar megváltozott, az 57. percben Pauljevic fejesével ugyanis újra vezetést szereztek a lila-fehérek (3-2).

A gólgazdag perceket követően valamelyest leült a játék, majd a 76. percben eldőlt a találkozó, Novothny értékesített egy büntetőt (4-2). A mérkőzés legvégén még a szépítésre megvolt a sanszunk, Pavlov azonban a kapufát találta el, Egerszegi pedig lesgólt lőtt. A végeredmény így maradt a 4-2. az Újpest javára.