Holnap este Kazincbarcika ellen rajtolunk!

2020-08-01 16:43
Vasárnap este 20 órától kezdi meg csapatunk a szereplését a Merkantil Bank Ligában, ellenfelünk a tavaly 14. helyen zárt Kazincbarcika lesz.

A barcikaiak szerint a labdarúgás együtt fejlődött magával Kazincbarcikával. 1957-től a KMTK, 1968-tól a KVSE, majd 1993-tól a KBSC-nek szurkolhattak a helyi, illetve a környékbeli futballbarátok, akik azt is láthatták, ahogyan Lipcsei Péter, Komlósi Ádám vagy Pollák Zoltán bontogatja a szárnyait, hiszen mindhárman KBSC-ben kezdték el a pályafutásaikat.

Június 26-án újabb névváltozás történt, Wächter Balázs ügyvezető a klubhonlapon jelentette be, hogy Kolorcity Kazincbarcika SC lesz a csapat új elnevezése.

„A megújulást, az innovációra való törekvést a klub meghatározó támogatója, az önkormányzat is felismerte, így felmerült az igény, hogy a mezszponzoráción túl a város modern arculati elemei intenzívebben is megjelenjenek a csapat életében. Ha már változás, akkor elindítottuk a klub arculati elemeinek megújítását. Ennek meghatározó eleme egy korszerűbb, a városmárkára is utaló logó kialakítása. Bízunk benne, hogy a jövőben ezek a változások az eredményességben is megjelennek, amely ráirányítja a figyelmet a helyi labdarúgásra, és akár nézőként, vagy utánpótlás játékosként, de egyre többen tartoznak majd klubunkhoz” – mondta el az ügyvezető.

A gárda Boér Gábor irányításával kezdte el a felkészülést, de ő pár héttel később Zalaegerszegre igazolt, így az a Vitelki Zoltán lett a szakmai munka felelőse, aki a tavasszal a DVSC szakvezetője volt, míg el nem küldték a debreceni kispadról.

A Kazincbarcika egyébként azon klubok közé tartozik, melyek szakmai együttműködésben vannak a DVTK-val. A játékoskeretben nem történt túl sok változás eddig a nyáron, a legnagyobb meglepetés két nappal ezelőtt következett be, amikor a gárda egyik legjobbja, az irányító Berki István közös megegyezéssel szerződést bontott.

A Kazincbarcika a Wanhua–BorsodChem és a Green Plan Energy után újabb szponzort jelentett be, mert mostantól a Puma szereléseiben játszik.

A csapat célkitűzése az, hogy a biztos bennmaradásnál jobb eredményt érjen el – és ez a minapi szurkolói ankéton is elhangzott.

Kazincbarcika: érkezők-távozók
Érkezők: Bereczki Dániel (DVSC), Dávid Zoltán Gergő (Békéscsaba), Tóth László (Vasas FC – kölcsönből vissza), Zahorán Balázs (Békéscsaba)
Távozók: Ádám Ferenc (Putnok – ismét kölcsönbe), Berki István (?), Fekete Ádám (?), Gábor Lukács (Kecskemét), Géringer Tamás (Diósgyőri VTK – kölcsönből vissza), Harangozó Bence (SC Sopron), Kréti Gergő (Putnok), Lakatos Miklós (Putnok – ismét kölcsönbe)