Helyzetjelentés sérültjeinkről

2021-01-13 11:44
Sérülések, COVID-teszteredmények egy helyen.

A Vasas FC játékosai és stábtagjai a Merkantil Bank Ligában előírt szabályokat követik a felkészülési időszak alatt is, így minden héten, valamint minden edzőmérkőzés előtt koronavírus-teszt is szerepel a programban. Jó hír, hogy sem a múlt heti, sem a legfrissebb vizsgálatok során nem detektáltunk új esetet.

Kleisz Márk korábban műtött térde a MOL Magyar Kupa Sényő-Carnifex elleni találkozóján megsérült. Márk kezelése az őszi szezonban folyamatos volt, de állapota a várakozásokhoz képest lassabb ütemben javult. Játékosunk rehabilitációja lezajlott, csatlakozott a csapatedzésekhez.

Birtalan Botond combközelítő izma még október végén, a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában megrendezett FC Ajka - Vasas FC bajnoki mérkőzésen húzódott meg. Állapota a kezelések ellenére sem változott, a sorozatos vizsgálatok pedig kezdődő sportsérvet diagnosztizáltak nála. Botondot december elején megműtötték, rehabilitációja megfelelően haladt, támadónk már erőnléti edzéseket végez.

Kilyén Szabolcs combhajlító izma a szombati edzésen meghúzódott, játékosunk gyógytornán és fizikoterápiás kezeléseken vesz részt.

Vernes Richárd térde a szombati edzésen megsérült. Az MRI vizsgálat alapján játékosunk belső oldalszalagja meghúzódott, fizikoterápiás kezeléseken és gyógytornán vesz részt.

Otigba Kenneth sarokcsontjának talpi részén az őszi szezonban panaszokat okozott egy krónikus gyulladás. A fájdalom kiújult, így játékosunk kezeléseken, gyógytornán és erőnléti edzéseken vesz részt.