Három távozó a keretből

2022-07-27 18:35
Ketten végleg eligazolnak a klubtól, egy játékosunk kölcsönben folytatja.

Szilágyi Zoltán 2012-ben érkezett a Vasas Kubala Akadémiára, 2016 nyarán pedig már a felnőtt csapat ajtaján kopogtatott. A profi szerződés aláírását követően két évig kölcsönben Siófokon szerepelt, 2018-ban tért vissza Angyalföldre. Klubunk még abban az évben, majd 2021-ben is meghosszabbította a fiatal védő szerződését. A játékos a tavalyi idény 38 fordulója során csupán 8 alkalommal jutott szerephez - négy mérkőzésen kezdőként számított rá a szakmai stáb, négy találkozón pedig csere volt. Szilágyi Zoltán játékjogát a mai napon átigazolási díj ellenében értékesítettük az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesének, további pályafutásához sok sikert kívánunk.

- Hosszú tíz és fél éven vagyok túl, mely során nagyon sok emléket és boldog pillanatot szereztem, éppen ezért nehéz a klubtól elválnom. Egy ideje érlelődött bennem a váltás gondolata, hiszen főleg az utóbbi évben már nem tudtam megfelelő játéklehetőséghez jutni. Azért döntöttem így, még ha nehéz is volt, mert futballozni szeretnék, abban pedig csak bízhatok, hogy a lépésem megfelelő volt. Sok sikert szeretnék kívánni a Vasas csapatának az NB I-ben és köszönök mindent, amit a klubtól és az ott dolgozóktól kaptam - fogalmazott Szilágyi Zoltán.

Szatmári Lóránd 2018 nyarán igazolt Angyalföldre, a másodosztályú küzdelmek során csapatunk alapembere volt. A korábbi csapatkapitány télen kikerült a keretből, a bajnokság végéig külön edzett, a nyári munkát pedig a Vasas FC II felkészülési programjában kezdte meg. Szatmári Lóránddal klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott, a játékos további pályafutásához sok sikert kívánunk.

- Hálás vagyok ezért a négy és fél évért a Vasasnak, hiszen manapság ritka, hogy egy játékos ilyen hosszú időt tölt el egy klubnál. Rossz érzés volt ma bejönni és aláírni a bontást, igazából még most is kavarognak bennem a gondolatok. Köszönetet mondanék a szurkolóknak, a csapattársaknak és a klub dolgozóinak az együtt töltött időért, a sok szép emlékért és az itt szerzett barátságokért, valamint a feleségemnek és a kisfiamnak, akik átsegítettek ezen az érzelmileg is nehéz időszakon. Korábban is lett volna lehetőségem klubváltásra, de nem szerettem volna rivális együtteshez igazolni, most viszont elérkezett egy olyan fordulópont, amikor döntenem kellett, hiszen szeretnék még jó pár évig futballozni. A koromra való tekintettel én már valószínűleg nem fogok Vasas-mezben szerepelni, ennek ellenére a jövőben is figyelemmel kísérem majd a klub szereplését és azt kívánom, hogy az NB III-as keretből is sokan bemutatkozzanak majd az első csapatban, a Vasas pedig mindig a tradícióinak megfelelően szerepeljen - osztotta meg gondolatait Szatmári Lóránd a szerződés felbontását követően.

Bánfalvi Dániel tavaly a Komáromi VSE együttesénél szerepelt kölcsönszerződéssel. A fiatal hálóőr nyáron visszatért Angyalföldre, a felkészülést a Vasas FC II-vel kezdte meg, azonban a következő idényt - további egy éven át kölcsönben - ismét Komáromban folytatja.