Harmadik felkészülési mérkőzésünket is kapott gól nélkül hoztuk le - Vasas-Dorog 5-0 - Videó

2015-01-24 12:40
Úgy látszik, ha a Doroggal játszunk, megnyílnak az égi csapok. Így volt ez legutóbb a múlt év augusztus 6-án is amikor is szoros meccsen 3-2-re sikerült nyernünk.

Úgy látszik, ha a Doroggal játszunk, megnyílnak az égi csapok. Így volt ez  legutóbb a múlt év augusztus 6-án is amikor is szoros meccsen 3-2-re sikerült nyernünk idegenben.


Az 5 hónappal ezelőtti mérkőzéshez viszonyítva csapatunknál határozott előrelépés tapasztalható, mert nemcsak a gólok számában, hanem a játékban is egyértelműen felülmúltuk ellenfelünket, irányítottuk a játékot, a labda a találkozó döntő hányadában a Dorog 16-osának előterében vagy azon belül járt.


Vasas-Dorog 5-0 (4-0)

Fáy utca, Mészöly Kálmán műfüves pálya, 250 néző.

Gólszerzők: Ádám (20.'), Grúz (33.'), Remili (41.', 43.' büntetőből), Ferenczi (62.').

Zuhogó eső, élénk szél és mintegy 5 Celsius fok fogadta a csapatokat és a több száz érdeklődőt.


Kezdőcsapatunk:

Hermány - Görgényi, Grúz, Debreceni, Hangya - Gál, Nagy T., Lázok - Nagy D., Ádám, Remili.

Dorog: Vajda - Tóth Barna, Vígh, Fürjes, Fekecs - Szedlár, Perovic, Hauser - Nagy Károly, Kun, Nagyházi
Cserék: Grósz, , Skita, Marusik, Geovane.

 


(A VasasTV felvétele.)

20.': Ádám Martin góljával vezettünk, aki egy bal oldali beadás után közelről a kapuba lőtt. 1 – 0!
28.': Remili a bal oldali alapvonal és 16-os vonalának találkozásától rálőtte a labdát, amely a felső lécet találta el.
33.': Lázok bal oldali szögletét Grúz közelről fejjel a bal alsó sarokba csúsztatta. 2 – 0!
41.': Remili középről 25 méterről szabadrúgást végzett el, lövése a sorfal tetejéről irányt változtatott és a jobbra mozduló hálóőr mellett a kapu közepébe perdült a labda. 3 – 0!
43.': Remili a balösszekötő helyén betört a 16-oson belülre, megelőzte védőjét, aki  hátulról buktatta. A játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt! Csapatkapitányunk jobb lábas lapos lövése a bal alsó sarokba vágódott, 4 – 0!

Első félidei csapatunk a heti – elsősorban délelőtti – megterhelő edzések ellenére lendületesen, összeszokottan, támadószellemben futballozott és nem lett volna meglepő, ha akár 6-7 gólt szereztünk volna. Örömteli volt látni a Grúz-Debreceni belső védőpáros stabil együttműködését és Hangya megbízható védőjátékát.


Szanyó Károly teljes sort cserélt a 2. félidőre:

Németh - Preklet, Kiss Balázs (VKLA U21), Tamás, Madarász Ádám (VKLA U21) - Hajdú, Kovács Dávid (VKLA U18), Czvitkovics - Ferenczi, Murka Benedek (próbajátékos), Menyhárt a pályán.


Murka Benedek az U18-as válogatott gólzsákja. A 17 éves tehetség az olasz Catania játékosa, ahova az Újpesttől került 2014 nyarán. Jelenleg próbajátékon szerepel csapatunknál.

62.': Menyhárt ívelte be a labdát jobb oldalról, Czvitkovics levette a 16-os vonalánál, majd átívelte balra, ahol az érkező Ferenczi 7 méterről a kapuba fejelt, 5 – 0!

Második félidei csapatunk ugyan szintén fölényben játszott ám érződött, hogy ebben az összeállításban ritkán játszott együtt a 10 mezőnyjátékos. Ennek ellenére a védelem jól ellátta feladatát. A középpályán Czvitkovicstól láthattunk néhány kiváló indítást (az 5. gól előtti ívelése is ilyen volt), Kovács Dávid – a múlt heti Dabas elleni meccshez hasonlóan - ismét bizonyította átlagon felüli tehetségét.

Murkának is volt néhány szép megmozdulása ám ezúttal a neki szokatlan balszélső posztján játszott, nem centerben.

Bár a felkészülési találkozókból messzemenő következtetéseket nem szoktak levonni, ám az mindenképpen figyelemre méltó és örömteli, hogy idei 3 találkozón (33-0-as gólkülönbséggel) érintetlen maradt Hermány és Németh hálója. Főleg az utóbbi két találkozó 11-0-ás gólkülönbsége örvendetes, mert mindkét ellenfelünk NB III-as csoprtjának az élmezőnyében helyezkedik el, és mivel 1 éve visszatérő ellenfeleink, így van összehasonlításra lehetőség. Korábban szorosabb eredményeket értünk el ellenük, míg ezúttal meggyőző nullás győzelmeket.