Hangya: Teljes lehet a szezonunk

2017-05-21 17:40
Hangya Szilveszter alaposan kivette részét a Gyirmót elleni 2-1-es győzelemből. Baloldali középpályásunkat kérdeztük a mérkőzésről, a nemzetközi kupában történő indulásról.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, Urbányi István, a Gyirmót vezetőedzője arra kérdésre, hogy zavarta-e csapatát a szél, azt válaszolta: igen, elsősorban a balszél, ahol Hangya Szilveszter zakatolt le-fel. Ennél nagyobb dicséret ritkán érhet egy játékost, hogy az ellenfél trénere az egyik legveszélyesebb játékosnak tartja.

- Köszönöm, természetesen jólesik, ha elismernek, de a legfontosabb az, hogy a csapatunk nyert. Tettem a dolgom és örülök, hogy kivehettem a részem ebből a diadalból.  

Sikerült kivívnunk a nemzetközi kupaindulást, ami hatalmas dolog. Az egész év terhe, nyomása szabadulhatott fel most benned is…

- Lehet, meglepő lesz, amit mondok, de egy kissé keserédes a hangulatom, mert az őszi szezon végén úgy gondoltam, hogy kicsit előrébb fogunk végezni a tabellán. Ha azonban megszerezzük a harmadik helyet, akkor senkinek egy rossz szava nem lehet erre a szezonunkra. Ráadásul ott vagyunk a kupadöntőben is, ebben a szezonban tehát jól szerepelt a csapat. Alaposan felülteljesítettünk a korábbi bajnokság 10. helyéhez képest. Összességében annak örülök, hogy az idén meg tudtuk mutatni a valódi tudásunkat.

Mennyire befolyásolt az erős szél? Lehetett-e ilyen körülmények között azt a játékot játszani, ami a mi erősségünk?

- Úgy gondolom, minket kevésbé befolyásolt az erős szél, mert a mi játékunkra nem jellemző az ívelgetés, inkább a lapos passzok. Most is megpróbáltuk a talajon járatni a labdát, ami jobbára sikerült is. Voltak szép támadásaink, és egy kis szerencsével, gólhelyzeteink alapján már az első játékrészben el tudtuk volna dönteni a mérkőzést. Gondolok elsősorban Zsombi szólójára, amikor leültette, elfektette a teljes gyirmóti védelmet, ám egy láb mégis megakadályozta, hogy lövése a kapuba találjon. Gólt érdemelt volna!

Volt egy szituáció, a 44. percben, amikor lenn maradtál a földön és ápolni kellett. Mennyire komoly a helyzet?

- Valóban, egy kicsit még érzékeny a jobb bokám. Már a Mezőkövesd elleni első kupamérkőzésen éreztem, hogy nem az igazi. Korábban ott volt egy szalagszakadásom. Ezen a mostani kemény talajon még érzékenyebben reagált a bokám. Amikor az első félidő végéhez közeledve a jobboldali 16-os vonalával nagyjából egy magasságban szabadrúgáshoz jutottunk, és Moha legurította nekem a labdát lövésre, éppen csak elértem ballal a labdát, és a jobb bokám kicsit leragadt. Hála Istennek, úgy érzem, hogy jövő hét szombatra rendben leszek, játékra kész, a számunkra nem kevésbé fontos Mezőkövesd elleni hazai, és egyben utolsó bajnoki mérkőzésünkre.

Hogy érzed, a szezon végére mennyire vagytok fizikailag és szellemileg topon?

- A kettős helytállás ellenére frissek vagyunk. Készülünk a következő mérkőzésre és természetesen már a kupadöntő is a szemünk előtt lebeg. Szeretnénk megnyerni a kupát!