Győzelem az éllovas Honvéd ellen

2017-04-22 22:27
Csapatunk magabiztos játékának és Nagy Gergely bravúrjainak köszönhetően 1-0 arányban legyőzte a Honvéd csapatát.

Igazi rangadóként indult a találkozó, mindkét csapat teljes erőbedobással kezdett. Eleinte mi kezdeményeztünk többet, majd a kispestiek percei következtek de helyzeteket egyik csapat sem tudott kialakítani. A félidő közepétől átvettük a játék irányítását, több lövéssel is veszélyeztettük a vendég kaput, de Gróf minden alkalommal résen volt. 

A félidő utolsó perceiben nyomás alatt tartottuk a vendégeket, melynek meg is lett az eredménye, a 41. percben sikerült megszereznünk a vezetést: Saglik balról átívelte a kapujából kijövő Grófot, a középen érkező Burmeister pedig senkitől sem zavartatva talált az üres kapuba (1-0) – védőnk első gólját lőtte a csapatunk színeiben. A hosszabbítás percében még Gaál veszélyeztett szabadrúgásból, de a lövése kapu fölé szállt, a játékvezető pedig lefújta az első játékrészt.

A jó iramú játék a második félidőben is folytatódott, csapatunk továbbra is támadó szellemben futballozott. Egyik együttes sem tudott a másik fölé kerekedni, nagy harc folyt a mezőnyben. A 62. percben közel állt az egyenlítéshez a Kispest, ugyanis büntetőhöz jutottak Korcsmár szabálytalanságát követően: a labda mögé Lanzafame állt, de a lövését gyönyörűen megfogta Nagy.

A mérkőzés utolsó másodpercéig küzdöttek a csapatok, a vendégek az egyenlítő gólért, mi pedig az újabb győzelemért. Nagy Gergely csúcsformában védett, a hosszabbítás perceiben is fantasztikus védésekkel járult hozzá csapatunk győzelméhez. A Honvéd végül nem tudta bevenni a kapunkat, egygólos győzelemmel ért véget a találkozó. Szép volt, fiúk!