Győzelem a tavaszi nyitányon!

2021-01-31 15:10
A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában Radó András, Silye Erik és Pátkai Máté találataival 3-2-re legyőztük az Aqvital FC Csákvár együttesét.

Merkantil Bank Liga - 22. forduló
Aqvital FC Csákvár – Vasas FC 2-3 (1-2)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont
zártkapus mérkőzés

játékvezető: Rúsz Márton (Kis Zoltán, Mohos Milán)

Aqvital FC Csákvár: Markek - Major, Vaskó, Posztobányi, László (Koch 80.) - Mészáros (Nándori 80.), Madarász - Kocsis (Albert 69.), Kártik (Mim 13.), Sejben (Baracskai 69.) - Daru 
vezetőedző: Visinka Ede

Vasas FC: Jova - Terbe (Szivacski 80.), Viczián, Szilágyi, Silye - Hidi M., Pátkai, Kovács (Balajti 70.) - Pekár (Hinora 64.), Feczesin, Radó
vezetőedző: Schindler Szabolcs

gólszerzők: Radó (12.), Silye (17.), Pátkai (87.) ill. Daru (33.), Madarász (54.)
sárga lapok: Radó (41.), Pátkai (53.), Silye (71.), Balajti (84.)

Utoljára másfél hónappal ezelőtt léptünk pályára bajnoki mérkőzésen, a téli pihenő időszak és a felkészülési program után ma folytatódott a Merkantil Bank Liga 2020/21-es sorozata. 13 órától Csákvárra látogattunk, ahol rendkívül hideg idő fogadta a csapatokat, az éjszakai havazás pedig megtette hatását, a mély talaj mindkét együttes dolgát megnehezítette.

Birtalan Botond, Kleisz Márk, Vernes Richárd, Otigba Kenneth, Ivan Rados és Kilyén Szabolcs sérülés miatt nem álltak Schindler Szabolcs vezetőedző rendelkezésére, míg a hazaiaknál Tányáros Ádám és Baranyai Ádám nem voltak tökéletes állapotban, Csató Martin pedig szintén kihagyta a mai találkozót.

Az őszi szezonban 2-1-es győzelmet arattunk a csákváriak ellen az Illovszky-stadionban, ezúttal is a 3 pont megszerzéséért léptünk pályára. Csapatunk a hagyományos piros-kék-piros felszerelésben, míg a hazaiak tiszta sárgában játszottak. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött:  88 éves korában elhunyt Mester István, az Aqvital FC Csákvár korábbi elnöke.

A labdát csapatunk indította útjára, az első percekben pedig már meg is szerezhettük volna a vezetést: először Pekár 10 méteres lövése talált kapufát, majd Terbe beadásáról maradt le Feczesin centikkel. A 12. percben azonban sikerült előnyhöz jutnunk: Pátkai indította a bal szélen Silyét, aki laposan középre lőtte a labdát, erre a rövid saroknál Radó remekül érkezett, s becsúszva a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). A 17. percben újabb találatot szereztünk: Pátkai szöktette a balösszekötő helyén beinduló Silyét, aki 10 méterről a kifutó Markek mellett a kapu jobb oldalába pörgette a labdát (0-2).

A 24. percben tovább növelhettük volna előnyünket. A labdát Pátkai készítette le Feczesin elé, aki 13 méterről a balösszekötő helyéről lőtt laposan, de Markek védeni tudott. 3 perccel később a Csákvár előtt adódott lehetőség. Egy beívelés utáni, kapu előtti kavarodás közben többször is szükség volt Jova Levente és a védők hárítására. A 33. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak. Pátkai Daruval szemben volt szabálytalan, aki magabiztosan értékesített (1-2).

A szünet után mindkét kapu veszélyben volt. Pekár beívelését Feczesin fejelte a felső lécre, amivel növelhettük volna előnyünket, helyette Madarász szabadrúgásból szerzett góljával egyenlített a Csákvár (2-2). Az 59. percben Radó tekerte be a labdát a kapu elé, Pátkai nagyszerűen érkezett fejjel, de Markek szögletre mentett, 2 percre rá viszont Mim lövését hárította Jova. A 74. percben Feczesin készítette le a labdát Balajtinak, aki a hosszú sarkot célozta meg, de a hazai kapus bravúrral védeni tudott. Percekkel később Feczesin indította Radót, akinek lövését Markek szögletre mentette. A 77. percben Feczesin a tizenhatos sarkánál szerzett labdát, lövése a hosszú kapufán csattant. A 86. percben Szivacski beadása után a hazai védők nem tudtak menteni, a lecsorgó labdát pedig Pátkai magabiztosan a csákvári hálóba lőtte (2-3). 3 perces hosszabbítást ítélt a játékvezető, ám több találat már nem született, 3 ponttal tértünk haza a Fáy utcába.

A mérkőzés részletes szöveges tudósítása ITT olvasható.

Schindler Szabolcs vezetőedző értékelése a Csákvári győzelem után:

- Egy nagyon hektikus mérkőzésen vagyunk túl, ahol az első huszonöt percben nagyon jól játszottunk. Időben le kellett volna zárnunk a mérkőzést, de sajnos volt egy gyenge periódusunk, amikor két pontrúgásból gólt kaptunk, ezekkel nagyon nehézzé tettük a meccset. Úgy érzem, hogy a végén jól cseréltünk, a beszálló játékosok pluszt hoztak a csapatnak. Minden mérkőzés élet-halál harc lesz, ezért nagyon fontos volt ez a győzelem.

Azon szurkolóink, akik nem tudták élőben megtekinteni az Aqvital FC Csákvár elleni bajnoki mérkőzést, a Vasas FC YouTube csatornáján visszanézhetik:

Jövő héten az Illovszky-stadionban lépünk pályára, a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában 2021. február 07-én, vasárnap 17 órától a Szentlőrinc együttesét fogadjuk hazai pályán.