Győzelem a Szentlőrinc ellen, már csak 6 pont a hátrány

2021-02-07 19:15
Radó András, Silye Erik és Feczesin Róbert találataival legyőztük a Szentlőrinc együttesét, a listavezető DVSC pedig tegnap botlott a Szolnok otthonában, így már csak 6 pont a lemaradásunk a Debrecen mögött.

Merkantil Bank Liga - 23. forduló
Vasas FC - Szentlőrinc SE 3-0 (1-0)

Illovszky Rudolf Stadion
zártkapus mérkőzés

játékvezető: Takács Tamás (Bertalan Dávid, Tőkés Róbert)

Vasas FC: Jova - Terbe, Viczián, Szilágyi, Silye (Kalmár 85.) - Hidi M (Köböl 82.), Pátkai, Kovács M. - Balajti (Hinora 65.), Feczesin (C) Szatmári 82.), Radó (Pekár 82.)
vezetőedző: Schindler Szabolcs

Szentlőrinc SE: Hajagos - Molnár, Dulló, Hesz - Forgács (Mervó 70.) - Hleba (Kovács D. 70.), Nikic - Kapronczai, Frőhlich (Drilon 65.), Harsányi (C)  (Babinszky 65.) - Torvund (Srdan 46.)
vezetőedző: Marián Sluka

gólszerzők: Radó (2.), Silye (51.), Feczesin (71.)
sárga lapok: Balajti (10.), Kovács M. (27.), illetve Nikic (31.), Dulló (92.)
kiállítva: Nikic (55.)

Utoljára 2020. december 13-án, a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában léptünk pályára az Illovszky Rudolf Stadionban, ma pedig azt a Szentlőrincet fogadtuk 17 órától, akiket az őszi szezon során magabiztosan - Balajti triplájával, illetve Szatmári és Vernes góljaival 5-1-re - győztünk le Kozármislenyben. Ellenfelünk keretében még a mérkőzést megelőzően is történt változás: a Szentlőrinc a szerb első osztályban szereplő Napredak Krusevac együttesétől igazolt, a téli felkészülés során már bizonyított Szrdjan Matics is keretben szerepelt a mai találkozón.

Birtalan Botond, Kilyén Szabolcs és Ivan Rados rehabilitációja már befejeződött, kapusunk a cserék között is szerepelt a mai meccsen, ám Kleisz Márk, Vernes Richárd és Otigba Kenneth továbbra is sérüléssel bajlódnak. A múlt heti, Csákvár elleni összeállításhoz képest egy helyen változtatott Schindler Szabolcs vezetőedző a kezdő tizenyegyen, Pekár László helyett ezúttal Balajti Ádám kapott szerepet. Hagyományos piros-kék-piros összeállításban léptünk pályára, míg ellenfelünk tiszta fehérben játszott, a labdát csapatunk indította útjára. 

Úgy kezdtük a Szentlőrinc elleni mérkőzést, ahogyan azt hazai pályán kell. A második percben Terbe Botond kapott egy labdát a jobb szélen, tökéletesen centerezett Radó Andrásnak, aki magabiztosan a rövid alsóba lőtt. A gól után nem várt módon visszaesett a teljesítményünk, nagyrészt mezőnyben folyt a játék, de a Szentlőrinc volt a kezdeményezőbb.

A fordulás után gyakorlatilag megismételtük az első félidei kezdést, csak most 5 percig kellett várni a gólra. A szentlőrinci tizenhatoson belül rendkívűl gyorsan végigvittünk egy akciót: Radó András hajszálpontosan lőtte a támadáshoz felzárkózó Silye Erik lábára a labdát, szinte lemásolva a Csákváron szerzett első gólunkat, csak ott éppen fordítva történt a kiszolgálás. 

A 2-0-s vezetés után - a csapat frissítése érdekében - Schindler Szabolcs kihasználta a teljes cserelehetőségét. Ennek meg is lett az eredménye: a frissen beszállt Hinora Kristófót szöktették, aki egy az egyben vihette kapusra a labdát, majd ziccerben lepasszolta azt Feczesin Róbertnek, akinek már csak az üres kapuba kellett terelnie a játékszert.

A 80. percben - egy jogosan megítélt tizenegyessel - szépíthetett volna a Szentlőrinc, de Jova Levente a lövést bravúrral hárította a jobb alsó sarokból. A 87. percben ismét Hinora Kristóf futotta le a védelmet és került szembe a kapussal, de a hosszú sarkot centikkel kerülte el a labda.

A játék összképét tekintve megérdemelt a 3-0-s győzelem, de még mindig lehet hiányérzet bennünk, hiszen nem uraltuk a teljes mérkőzést. Amellett viszont nem szabad elmenni, hogy a találkozó célját ismét elértük és a három pontot a mi nevünk mellé írták be.

A listavezető DVSC viszont tegnap botlott a Szolnok otthonában, így a mai győzelemmel már csupán 6 pont a lemaradásunk a Debrecentől. Nincs túl sok pihenője a csapatnak, szerdán a Fehérvár látogat hozzánk a MOL Magyar Kupa 8. fordulójában, 4 nappal utána pedig már az ország másik felében a Szombathely együttesétől kell elhoznunk a három pontot. 

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!

A mérkőzés részletes szöveges tudósítása ITT olvasható.

Schindler Szabolcs vezetőedző értékelése a Szentlőrinc elleni mérkőzés után:

- Annak ellenére, hogy ma is rengeteg helyzetünk volt, egyáltalán nem játszottunk jól. Meghatározza a mérkőzés végkimenetelét, hogy a támadóharmadban milyen döntéseket hoznak a játékosok, ebben hiába voltunk ma jobbak, akkor is bosszant, hogy sok lehetőséget elpuskáztunk. Az első gólunk után magunkra húztuk az ellenfelet, a második félidő pedig kiegyenlített játékot hozott. Mivel fizikálisan és mentálisan is erősebbek voltunk, végül rúgtunk még két gólt, így összességében megérdemeltük a győzelmet.

Marián Sluka nyilatkozata a találkozót követően:

- Amitől tartottunk, az már a második percben megtörtént, egy helyezkedési hiba miatt gólt kaptunk, ez pedig nagyban befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. A találat után pariban voltunk a hazai csapattal, jól futballoztunk, a srácok dolgoztak becsületesen. Kidolgoztunk 2-3 helyzetet, de nem tudtunk egyenlíteni, sem szépíteni. Hiányzott a csapatból az az agresszió, ami eddig megvolt, talán túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Félidőben hiába változtattunk a támadósorban, ismét korán kaptunk gólt, ami ugyan apró hibából született, de sajnos egy ilyen ellenfél ellen ez azonnal gólt eredményez. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez és gratulálok a csapatomnak a mutatott játékhoz is.

A múlt heti mérkőzésen is Radó András szerezte meg a Vasas első találatát, a mai, Szentlőrinc elleni találkozón is ő talált be először:

- Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, gyakorlatilag azonnal megszereztük a vezetést, utána viszont már egyáltalán nem játszottunk jól. A második félidő ismét jól indult, azzal a korai góllal el is döntöttük a mérkőzést, de örülök annak, hogy egy harmadik találattal tovább tudtuk növelni a különbséget.

Azon szurkolóink, akik nem tudták élőben megtekinteni a Szentlőrinc SE elleni bajnoki mérkőzést, a Vasas FC YouTube csatornáján visszanézhetik: