Győzelem a Soroksár ellen - csapatunk 7 meccse veretlen!

2020-11-08 19:10
Magabiztos győzelemmel zártuk a mai találkozót - Silye Erik, Balajti Ádám és Feczesin Róbert góljaival 3-1-re vertük a Soroksár csapatát.

Korlátozások közepette került megrendezésre a ma esti Vasas - Soroksár bajnoki találkozó, ám a szigorú rendelkezések ellenére is közel 1000 szurkoló látogatott ki az Illovszky Rudolf Stadionba, hogy személyesen buzdítsa csapatunkat.

A Vasas -  a ma esti találkozót megelőzően - 5 meccse volt veretlen az idei NB II-es bajnokságban, ráadásul a MOL Magyar Kupában is legyőztük az Eger együttesét, ennek megfelelően győzelmi reményekkel vártuk a Soroksár elleni mérkőzést. Ellenfelünk az eddigi 15 forduló alatt 6 győzelemet szerzett, 3 meccsük döntetlennel zárult, míg 5 alkalommal vereséget szenvedtek, a Vasas - Soroksár meccs előtt az NB II-es tabella 10. helyén szerepeltek. A tavalyi szezon első egymás elleni találkozóján - 2019 augusztusában - ugyan az Illovszky-stadionban még 5-2-re vertük őket, ám ellenfelünk decemberben 5-3-ra vágott vissza, így volt miért revansot venni a soroksári gárdán.

A ma esti összecsapáson - sajnos az előző mérkőzésekhez hasonlóan - tovább bővült hiányzóink névsora, a sérültek és pozitív COVID-teszteredménnyel rendelkező játékosok okán folyamatos az újratervezés, a témával kapcsolatos korábbi cikkünkben már beszámoltunk a részletekről.

A Vasas a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában a Jova - Terbe, Szilágyi, Litauszki, Silye - Hidi M., Pátkai, Kovács - Radó, Feczesin, Balajti összeállítással futott ki a pályára, cserejátékosaink ezúttal Rados, Kalmár, Köböl, Szatmári, Murka, Otigba, Pekár, Tóth B. és Kilyén voltak. Ellenfelünk a Varga - Kópis, Gengeliczki, Valencsik, Pászka - Derekas, Gyömbér - Orosz, Csernik, Magyari - Lovrencsics kezdő tizeneggyel állt föl, a padon Abu, Oroszi, Hudák, Lipcsei, Szerető, Gárdos, Bene, Huszák, Tóth D. és Takács ültek.

Csapatunk a hagyományos hazai összeállításban, piros-kék-piros ruházatban, a soroksári együttes tiszta fehérben lépett pályára, a találkozót ellenfelünk kezdte. A labdaszedői feladatokat ezúttal is a Vasas Kubala Akadémia fiatal növendékei látták el.

Pontosan úgy kezdtük a Soroksár elleni találkozót, ahogyan terveztük és ahogy azt szurkolóink is várták: lendületesen, helyzeteket kidolgozva, magabiztosan és fölényes játékkal. Rögtön a mérkőzés elején megszereztük a vezetést, Silye Erik volt eredményes a második percben (1-0).

A vezető találat nagyszerű hangulatot teremtett a stadionban, így a pályán sem kellett sokat várni a következő gólra. Balajti Ádám hosszú heteket hagyott ki sérülése óta, s a szerdai, Pécs elleni találkozón ugyan még csereként szállt be a játékba, ám a mai kezdő sípszónál már a kezdőben szerepelt, a 6. percben pedig góllal jelezte is visszatérését (2-0).

Terbe háromszor is helyzetbe hozta csapattársait. Először Radó lövését a soroksári kapus bravúrral hárította, majd Balajti labdáját is védeni tudta, de Feczesin előtt már hatástalannak bizonyult, így még csak a találkozó 18. percét mutatta az eredményjelző, csapatunk máris 3-0-ra vezetett.

A második félidőben nem tudtuk tovább növelni előnyünket, bár megvoltak a helyzeteink, sőt a Soroksár Lovrencsics találatával szépíteni is tudott, mégis magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot.

A Vasas - Soroksár bajnoki találkozó részletes tudósítása az alábbi linken olvasható:

Vasas FC – Soroksár SC

Azon szurkolóink, akik nem látták élőben a Soroksár elleni bajnoki mérkőzésünket, a Vasas FC YouTube csatornáján a találkozót felvételről visszanézhetik:

Vasas FC - Soroksár SC

Merkantil Bank Liga, 16. forduló
Vasas FC - Soroksár SC 3-1 (3-0)

2020. november 8., vasárnap 17:00
Illovszky Rudolf Stadion, 818 néző

játékvezetők: Bognár Tamás (Tőkés Róbert, Berényi Ákos)

Vasas FC: Jova - Terbe, Szilágyi, Litauszki, Silye - Hidi M., Pátkai (Murka, 91'), Kovács - Radó (Szatmári, 85'), Feczesin (Köböl, 85'), Balajti (Pekár, 68')
vezetőedző: Schindler Szabolcs

Soroksár SC: Varga - Kópis (Szerető, 46'), Gengeliczki (Takács, 36'), Valencsik, Pászka - Derekas, Gyömbér - Orosz (Hudák, 64'), Csernik, Magyari (Bene, 46') - Lovrencsics (Gárdos, 76')
vezetőedző: Lipcsei Péter

gólszerzők: Silye (2'), Balajti (6'), Feczesin (18') illetve Lovrencsics (61')

sárga lapok: Magyari (3'), Pászka (53'), Takács (73') illetve Radó (70'), Pekár (75')

Mérkőzés utáni értékelések:

Schindler Szabolcs, vezetőedző:

- Az első 20 percet nagyon jól kezdtük, úgy, ahogyan egy hazai pályán kezdeni kell. A továbbiakban picit leült a mérkőzés, mi is kicsit mélyebben védekeztünk. Talán az is befolyásoló tényező volt, hogy a Soroksár a szerdai napon pihenni tudott, mi pedig egy nagyon erős mérkőzést játszottunk a Péccsel. Az eredményért gratulálok a csapatnak, viszont van hiányérzetem, mert akárhány lehetőségünk van, azokból minél többet ki kell használni és a mérkőzést minél hamarabb el kell dönteni.

Balajti Ádám, Vasas FC:

- Nagyon örülök annak, hogy újra a kezdőcsapatban tudtam pályára lépni. A lábam 100%-os, az erőnlétemhez kell még több játékperc, hogy tökéletes állapotban legyek. A gól sokat segített azon, hogy átessek a holtponton, de nem vagyok elégedett magammal, mert volt még két lehetőségem, amit gólra válthattam volna. A meccs végeredménye lehetett volna fölényesebb a javunkra, de nem használtuk ki minden helyzetünket. Ezekre a jövőben sokkal jobban oda kell figyelnünk és amint lehet, el kell döntenünk a mérkőzéseket.

Szurkolóinknak köszönjük, hogy a korlátozó intézkedések ellenére is közel 1000 fővel kilátogattak az Illovszky Rudolf Stadionba és buzdították szeretett csapatukat. Hajrá Vasas, mindörökké Angyalföld!