Győzelem a Haladás ellen!

2018-05-27 18:58
A hosszabbításban szerzett Pavlov-góllal 1-0-ra győztünk a Haladás ellen az OTP Bank Liga 32. fordulójában.

Már az első perctől aktívan futballoztunk, domináltunk a Haladás ellen. Az első nagyobb lehetőségünk a 16. percben esett, akkor egy jól beérkező baloldali beadást követően Egerszegi fejese kerülte el nem sokkal a keresztlécet. Sokszor próbálkoztunk beadással, de sajnos a legtöbb alkalommal pontatlanok voltak. A legnagyobb helyzet a 25. percben adódott, Barczi lőtt az ötös magasságából, de Király hatalmasat védett. Olykor távoli lövésekkel is veszélyeztettünk, de egyik sem talált kaput. Kapusunknak igazából egy Bosnjak szabadrúgáskor kellett komolyabban beavatkoznia, összességében nem volt sok dolga az első félidőben. Gól nem született, 0-0-al ért véget a játékrész.

A második féldiő első percei kevésbé szóltak a futballról, négy sárga lapot is kiosztott a játékvezető, a találkozón összesen kilencet. A 60. perctől viszont újra lendületbe jöttünk, több alkalommal is komoly lehetőségeink voltak. Gaál két percen belül kétszer is helyzetbe került, előbb egy erős szabadrúgása zúgott el a kapufa mellett, majd a vendég tizenhatoson belül csapott le egy labdára, de fölé lőtt. A 68. percben Pavlov tekerése kerülte el centikkel a bal alsó sarkot, majd két perccel később James fejese szállt el a keresztléc fölött.

A mérkőzés hajrájában is fölényben játszottunk, nyomás alatt tartottuk a vendég kaput. A 79. percben Pavlov kapufát lőtt, ami szinte a gólvonalon gurult végig, végül Király megfogta. Gaál és Barczi is próbálkoztak távolról, de nem céloztak pontosan. Végül a hosszabbítás első percében megtört a jég, Hangya baloldali beadását követően Pavlov fejelt gólt (1-0), ezzel megszerezve csapatunknak a három pontot. Fontos találat volt ez, így továbbra él a bentmaradás reménye. Szép volt, fiúk!