Gaál: Meglepetésre készülünk a Fradi ellen

2018-05-12 12:02
Gaál Bálintnak makacs Achillesz-in sérülése miatt ki kellett hagynia a tavaszi nyolc bajnoki mérkőzést, múlt héten a Paks ellen térhetett vissza a pályára.

Hosszú, mintegy négy hónapig tartó sérülés után játszottál ismét tétmérkőzésen. Hogyan érezted magad a pályán?

- Már nagyon vártam, hogy újra pályán lehessek, egyelőre csak 12 perc játékidőt kaptam, de ez is szuper érzés volt. Sajnos nem sikerült győztes mérkőzésen szerepelnem, de már most szombaton erre lehetőségem lesz. Még négy sorsdöntő csata vár ránk a bajnokságban, és szeretném a csapatomat hozzásegíteni ahhoz, hogy június 2-án alattunk húzzák meg a piros vonalat. Ehhez legalább még 5-6 pontot meg kell szereznünk.

Ennyi kihagyás után mennyire van labda- és játékéhséged?

- Természetesen, nagyon. Alig várom minden egyes edzésen, hogy kifussak az edzőpályára és játszhassak. Nagyon motiváltnak érzem magam, már bizsereg az egész testem, hogy szombat este pályára léphessek az FTC ellen, és gólt lőjek. Tele vagyok pozitív gondolatokkal, és lelki szemeimmel látom, amint sikeres a csapatunk, akár az én találatommal. Másrészt hálás vagyok, hogy végre meggyógyultam, sokkal jobban tudom értékelni az egészséges állapotot, mint korábban.

Érzel még fájdalmat?  

- Hála Istennek, már nem érzek olyan szúrást, mint pár hónapja. Szerencsére a több héttel ezelőtti műtét jól sikerült, és nagyon erősen bízom abban, hogy az a fájó érzés már nem is fog többé előjönni.

2017. szeptember 9-én a Groupamában, a 60. percben szemfüles, pazar góllal 2-1-es vezetést szereztél csapatunknak.

- Nagyon boldog voltam. Akkor a legrosszabb gondolataimban sem fordult meg a fejemben, hogy annak a meccsnek a végeredménye 5-2 lesz a Fradi javára. Több volt abban a meccsben a mi számunkra, az eredmény nem tükrözte hűen a mérkőzés összképét. De szombaton itt lesz az alkalom, hogy javítsunk, és meglepetést okozzunk.

Mik a megérzéseid a szombati mérkőzéssel kapcsolatosan?

- Minden meccsen győzni akarunk, remélem szombaton este mi leszünk az a gárda, amelyik jobb napot fog ki, és ponttal, pontokkal hagyhatjuk el a Groupamát. Az elmúlt másfél évben két alkalommal is sikerült 3-3 pontot elrabolnunk a Ferencváros otthonából. Miért ne sikerülhetne ez most ismét?