Fordulatos mérkőzésen döntetlen a Ferencváros ellen

2016-11-19 19:58
Elképesztő mérkőzésen 2-2-es döntetlent értünk el a Ferencváros ellen, így továbbra is az élen.

A Honvéd pályáján fogattuk a Ferencváros csapatát, a mérkőzés pedig egy nagy Fradi-helyzettel kezdődött, Hajnal lőtt fölé. Az ezt követő percek eseménytelenül zajlottak, majd teljesen váratlanul vezetést szereztek a zöld-fehérek a 9. percben: egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően nem voltunk résen és Djuricin egyedül törhetett kapura a baloldalon, majd 10 méterről elgurította Nagy mellett labdát (0-1).

A bekapott találatot követően összekaptuk magunkat, és elkezdtük rohamozni a vendégek kapuját. A 14. percben egy akció végén Remilit buktatták a 16-oson belül, így büntetőhöz jutottunk: Ádám állt a labda mögé, de sajnos Dibusz hárította a lövését. A tizenegyest követően uraltuk a teljes játékrészt, nyomás alatt tartottuk a Ferencvárost. Ádám és Korcsmár jártak a legközelebb az egyenlítő gólhoz, de sajnos nem voltunk eredményesek, egygólos hátránnyal fordultunk.

Parázs hangulatban folytatódott az eddig is izgalmas mérkőzés, a 49. percben Ramirez piros lapjának köszönhetően pedig emberelőnybe kerültünk. Ezt követően nagy fölényben játszottunk, folyamatosan mi járattuk a labdát, de sajnos csak beadásokkal tudtunk némi veszélyt jelenteni. A 71. percben ismét büntetőhöz jutottunk, Remilit buktatta Lovrencsics: a labda mögé Saglik állt, de lövése kipattant a keresztlécről, így sajnos a második tizenegyesünket sem tudtuk értékesíteni.

Az utolsó negyedóra is elképesztő izgalmakat hozott, folyamatosan támadtunk, távoli lövésekkel és beadásokkal is próbálkoztunk. Talán senki sem számított arra, hogy még két tizenegyes és három gól is születik a találkozón. A 88. percben harmadjára kaptunk büntetőt a találkozón, a csereként beállt Ferenczi állt a labda mögé és nem hibázott, kiegyenlítettünk (1-1). Néhány perccel később, a 90. percben a Ferencváros is kapott egy tizenegyest egy lerántást követően, melyet Gera szintén értékesített így újra a Fradi szerezte meg a vezetést (1-2).

Az eredmény viszont még az utolsó pillanatokban is változott. A mérkőzés utolsó támadását mi vezethettük a 93. percben, Hangya beadta a baloldalról, a labdára pedig Ferenczi érkezett, aki magabiztosan fejelt a kapuba öt méterről, így újra kiegyenlítettünk (2-2). Ezen az elképesztő fordulatos találkozón tehát szereztünk egy pontot, így továbbra is élen vagyunk a magyar bajnokságban.