Folytatás a PMFC ellen

2024-02-18 10:55
A pécsiek elleni találkozó hétfőn 20 órakor kezdődik a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti, honlapunkon szöveges tudósítás olvasható majd az összecsapásról.

A pécsi klub 1973-ban alakult Pécsi Munkás SC néven, az ezredfordulóig szinte végig az első osztályban szerepelt, leszámítva egy 1975-77 közötti másodosztályú időszakot. A pécsiek kétszer végeztek dobogós helyen az NB I-ben, 1986-ban ezüst-, 1991-ben bronzérmesek lettek. 1997-től hol az első, hol a másodosztályban szerepeltek, a mélypontot az egyesület számára 2015 jelentette, amikor kizárták őket és a megyei első osztályból indulva kellett újraépíteni a futballklubot.

Közös meccstörténelmünk során az élvonalban összesen 56 meccset játszottunk: 19 győzelem, 23 döntetlen, 14 pécsi siker a mérleg, az összesített gólkülönbség 76-59 a javunkra. A másodosztályban veretlenek vagyunk a pécsiekkel szemben, és még gólt sem kaptunk tőlük: háromszor nyertünk, két döntetlen született az eddigi egymás elleni találkozóinkon, az összesített gólkülönbség 5–0.

Ellenfelünk Weitner Ádám vezetőedzővel kezdte a szezont, aki egy évig klubunk játékosa is volt, az utolsó három őszi fordulóban azonban már Kulcsár Árpád felelt a szakmai munkáért, akinek irányításával két győzelem és egy vereség volt a pécsiek mérlege. A szakvezető a téli szünetben kórházi kezelésre szorult, de a bajnoki folytatásra felépült. A mecsekiek jelenleg 26 ponttal a hatodik helyen állnak a tabellán, a legkevesebb gólt szerezték (9), de holtversenyben a Szegeddel a legkevesebbet is kapták (15) a mezőnyben. Ezek után talán az sem meglepő, hogy ellenünk gól nélküli döntetlenre végeztek az őszi idényben.

Januárban Jámbor László lett a pécsiek új sportigazgatója, a nemzetközileg is ismert és elismert szakember ősszel tanácsadóként vett részt a klub munkájában. Jámbor legnagyobb sikerét az Ajaxnál érte el, erőnléti edzője volt 1995-ben a Bajnokok Ligáját nyert holland együttesnek. Az eddigi sportigazgató, Tóth Attila játékosmegfigyelőként maradt a klub alkalmazásában.

Ami a játékoskeretet illeti, visszatért Pécsre Rácz Balázs, a 20 éves utánpótlás-válogatott támadó itt kezdte pályafutását, az elmúlt fél évet a DVSC labdarúgójaként kölcsönben Kozármislenyben töltötte. A szélső támadó Miknyóczki Ádám az MTK Budapesttől érkezett fél évre kölcsönbe a csapathoz. Szintén kölcsönszerződéssel került Pécsre a Győri ETO-tól az U20-as válogatott szélső, Lacza Alex. Elhagyta az együttest Gyurkits Gergő, Hornyák Marcell és Svedyuk Alex.

A PMFC jelenlegi játékosai közül Gyurkits Gergő 2017-18-ban, Takács Zsombor pedig 2016-17-ben játszott akadémiai csapatunkban, míg Terbe Botond 2019 és 2022 között szerepelt Angyalföldön.

Ellenfelünk ebben az évben még nem nyert tétmérkőzést, első tavaszi találkozóján, hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Siófokkal, majd szintén otthon 3–0-ra kikapott a Kazincbarcikától.

A pécsiek ellen hétfőn 20 órakor kezdődő mérkőzésünket az M4 Sport közvetíti élőben, szöveges tudósítás itt olvasható a találkozóról: VASAS FC – PMFC

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!