Fölényes győzelem Szentlőrinc ellen!

2020-08-16 19:30
Balajti triplájával, illetve Szatmári és Vernes góljaival 5-1-re győztük le a Szentlőrinc SE együttesét Kozármislenyben.

A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában extrém hőség és páratartalom fogadta a csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket a Kozármislenyi Stadionban. A Szentlőrinc SE - Vasas FC bajnoki találkozóra közel 300 angyalföldi szurkoló kísérte el csapatunkat, a kapu mögötti vendészektor ezzel maximálisan meg is telt.

A 17:30-tól megrendezésre kerülő bajnoki találkozón keretünkben a múlt heti - Csákvár ellen pályára lépő - kezdőcsapathoz képest egy helyen változtatott Bene Ferenc vezetőedző: ezúttal Terbe nem szerepel a mérkőzésen, Hinora azonban a meccs első percétől a pályán. Feczesin - korábbi térdproblémája okán - továbbra sincs keretben, kezelése folyamatos, így kihagyta a mai, Szentlőrinc elleni találkozót. Az ellenfélnél az előző kezdő 11-hez képest most nem kapott helyet Harsányi és Kovács D., helyettük Kondornak és Forgácsnak szavazott bizalmat Marián Sluka vezetőedző.

Összeállítások:

Szentlőrinc SE: Slakta –  Molnár R., Havas, Dulló, Nagy B. – Kapronczai, Hleba, Fröhlich – Sili, Kondor, Forgács
Vasas FC: Jova – Hinora, Litauszki, Tóth, Silye – Hidi M – Szatmári, Pekár – Balajti, Birtalan, Radó 

Csapatunk tiszta fehérben, míg a hazaiak piros-fekete-feketében játszanak, a mérkőzésen a Vasas indította el a labdát.

Az első 20 percben nem alakultak ki jelentős helyzetek, a találkozó első lehetősége - Pekár beadása után - Balajti előtt adódott, de a szentlőrinci kapus védett. A 25. perctől átvettük a játék irányítását, a jó iramú találkozón sorra vezettük a támadásokat. A 36. percben Hinora a jobb szélről adott labdát Szatmárinak, aki 16 méterről a rövid alsóba helyezte azt (0:1). 

A 41. percben Hinora centerezett Birtalan elé, aki eltolta a kapus mellett a labdát, de kisodródott, így már csak az oldalhálót találta el. 2 perccel később Szatmári hosszú labdával szöktette Balajtit, aki 9 méterről a hosszú sarokba lőtt (0:2).

A 46. percben újabb lehetőség adódott: egy szentlőrinci védő Birtalant buktatta a tizenhatoson belül, a bíró büntetőt ítélt, amit értékesíteni nem tudtunk. A 65. percben Pekár szöglete után Litauszki Balajtit hozta helyzetbe, támadónk kapásból a kapuba bombázott (0:3). 10 perccel később ellenfelünk szépíteni tudott egy távoli lövésből (1:3). 4 perc múlva ismét büntetőt végezhettünk el, amit Balajti már higgadtan a jobb alsó sarokba gurított, tovább növelve ezzel előnyünket (1:4). A végére is maradt gólöröm, Vernes a 91. percben állította be a végeredményt, mellyel csapatunk 5-1-re verte meg az újonv Szentlőrinc SE gárdáját.

Szentlőrinc SE - Vasas FC: 1-5 (0-2)
Kozármislenyi Stadion
Játékvezetők
: Csonka Bence, Kovács II. Gábor, Vörös Dániel

Vasas FC: Jova – Hinora, Litauszki, Tóth, Silye – Hidi M, Szatmári (76' Kapornai), Pekár – Balajti (Vernes 87'), Birtalan (63' Kleisz), Radó
Szentlőrinc SE: Slakta –  Molnár R., Havas, Dulló, Nagy B. (Keresztes 46') – Kapronczai (Törőcsik 69'), Hleba, Fröhlich – Sili, Kondor, Forgács (Kovács D. 46')

Gólszerzők: Szatmári (37'), Balajti (43', 66', 79'), Vernes (91') és Kondor (76')

A Szentlőrinc SE elleni győzelemről élőben közvetítettünk, a felvételeket az alábbi linken tudják szurkolóink megtekinteni:

Szentlőrinc SE - Vasas FC bajnoki mérkőzés élőképes közvetítése

Szentlőrinc SE - Vasas FC bajnoki mérkőzés szöveges tudósítása

Szentlőrinc SE - Vasas FC bajnoki mérkőzés utáni sajtótájékoztató (Bene Ferenc és Marián Sluka vezetőedzők, illetve Balajti Ádám nyilatkozatai)