Ellenfélnézőben - jön a Ferencváros

2015-07-31 16:48
Csapatunk szombaton 20.30-kor a Ferencvárost fogadja a Fáy utcában.

Csapatunk szombaton 20.30-kor a Ferencvárost fogadja a Fáy utcában.

Az FTC két győzelemmel kezdte a 2015/16-os bajnokságot. A zöld-fehérek egy 2-0-s győzelemmel nyitottak Szombathelyen, majd 3-1-re legyőzték hazai pályán a Diósgyőrt. Közben azonban kiestek az Európa Ligából 3-0-s összesítéssel a bosnyák Zeljeznicarral szemben.

Látszólag a távozók nagy száma (16) miatt azt lehetne gondolni, hogy hasonló számú érkezővel egy új csapatot kellett kialakítania Thomas Doll német vezetőedzőnek, de ez nincs így, mert az utánpótlásból felkerült és profi szerződést kapott négy fiatalt nem számítva (Dragóner Filip, Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám) összesen hat kész és bármikor bevethető labdarúgót szerződtettek.

Érkezett Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Radó András (Haladás), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként) és a saját nevelésű, 59-szeres felnőtt válogatott Hajnal Tamás, aki a német FC Ingolstadtból érkezett „haza”.

A távozók listájában – a teljesség igénye nélkül - számos külföldi labdarúgó szerepel. Ilyen például, Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Vladan Csukics (szerb, szabadon igazolható), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), de távozott Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás) is.

Más kategória a jobb pénzügyi feltételek miatt a csapatot elhagyni akaró David Mateos (spanyol, Orlando City – Egyesült Államok), aki alapembere volt a Fradi csapatának a védelem közepén.

Nagy Dániel a német Würzburger Kickerhez, a holland Jack Tuijp a helmondi kölcsön után az FC Volendamhoz, a horvát Mateo Pavlovic a kölcsön után visszatért a Werder Bremenhez, míg Ugrai Roland a Haladáshoz igazolt vissza.

Friss hír, hogy a Zeljeznicar ellen megsérült szélső hátvéd, Ramírez a héten már együtt edzett társaival, így van esély szombati játékára. (Fotó: fradi.hu)