Egygólos vereség az Újpest ellen

2019-11-16 11:50
Hét találatot hozott az élvonalbeli csapat elleni felkészülési mérkőzésünk szombat délelőtt.

Nem indult jól a mérkőzés, a 3. percben Szakály emelte a védőfalunk mögé a labdát, amit Koszta átvett, és a bal alsó sarokba lőtt, 0-1. A 12. percben is az Újpest veszélyeztetett, ekkor Szakály 13 méterről, középről, óriási helyzetben fölé bombázott, egy védőnkről lecsurgó labdát.

Két perccel később sikerült egyenlítenünk Rétyi révén, aki Heris mellett elfutott, majd elhúzta a labdát Banai mellett is és a kapu közepébe gurította a labdát, 1-1. Ezt követően Birtalan előtt két helyzet is adódött, előbb 12 méterről lőtt, de egy védő lábáról a kapu mellé perdült a labda, majd lövését a bal oldali kapufa hatástalanította.

A 27. percben egy lapos beadás a jobbösszekötő helyén felfutó Sankovicot üresen találta, aki a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1-2. Három percre rá Koszta meglőtte második gólját, miután Sankovic centerezését az üres kapuba gurította, 1-3. Az első félidőben sikerült egy újabb találatot szereznünk, a 38. percben Daróczi szöglete után Kapornaihoz fejelték a labdát, aki jobbal a bal felső sarokba lőtt 15 méterről, 2-3.

A második félidő Daróczi próbálkozásával indult, majd az 56. percben Birtalan fejese kevéssel szállt a bal felső sarok fölé egy szögletet követően. Egy perccel később Tóth László kapot Vicziántól egy 40 méteres átívelést, szélsőnk két jó csel után jobbal lőtt, ám labdája 2 méterrel a felső léc fölött hagyta el a játékteret. A 72. percben az egy perccel azelőtt csereként pályára lépő Torghelle egyenlített, miután Szedlár jobb oldali lapos beadására érkezett a rövid saroknál, megelőzte védőjét és védhetetlenül lőtt a kapu közepébe, 3-3!

Továbbra is támadásban maradtunk, pár perccel később Tóth a bal oldali alapvonalról középre adott, de Torghelle éppen csak lemaradt a labdáról. A 82. percben Burekovic végzett el jobbról szögletet, Csongvai pedig a 11-es pontról Rados érintésével fejelt a kapuba, 3-4. A hajrában Hinora lövése kevéssel hagyta el a bal kapufát, így az egyenlítés nem jött össze.

Felkészülési mérkőzés

Vasas-Újpest 3-4 (Rétyi 14., Kapornai 38., Torghelle 72., illetve Koszta 3., 30., Sankovic 27., Csongvai 82.)

Vasas: Bősz (Rados, a szünetben) - Szivacski (Terbe, 71.), Vékony (Szilágyi, a szünetben), Viczián (Gál, 71.), Hajdú (Lakatos, 71.), Józsa (Tóth L., a szünetben) - Kovács M. (Hinora, 71.), Kapornai (Kleisz, a szünetben), Daróczi (Abdullah, 71.) - Rétyi (Torghelle, 71.), Birtalan (Szedlár, 61.).