Egerszegi: Az utolsó pillanatig hinni kell a gólszerzésben

2018-05-13 12:51
Két héttel ezelőtt a Debrecen elleni duplája három pontot ért, ezúttal az FTC elleni utolsó pillanatban lőtt gólja értékes döntetlent.

Ha ebben az ütemben folytatod a gólgyártást akkor menthetetlenül házi gólkirály lehetsz. Most Remili Mohamed és Gaál Bálint áll az élen 5-5 találattal. Kéthetente gólt lőttél, és már négynél tartasz.

- Nem lenne ellenemre. Ha sikerül is újabb gólt, gólokat szereznem az utolsó három fordulóban, az a fontos, hogy azok pontot, pontokat, hozzonak a csapat számára, és sikerüljön a bennmaradás - kezdte Egerszegi Tamás.

Nem volt egyszerű mérkőzés a számodra sem. Egyrészt a második félidőre jöttél be, másrészt, két alkalommal is ápolni kellett.

- Igen, alig kezdődött el a második félidő és egy beadást követően összefejeltem Mutarival. Bizony megszédültem és néhány pillanatig azt sem tudtam hol vagyok. És sajnos emiatt percekig emberhátrányban játszottunk. Majd már a meccs vége felé kaptam egyet az orromra, amiből dőlt a vér. Ekkor is percekig ápolni kellett, amíg sikerült a vérzést elállítani. De tudtam, hogy játszanom kell, hiszen már nem volt cserénk.

A legvégén jött a csattanó, és rendkívül fontos egy pontot szerzett a csapat a góloddal. Miképpen emlékszel vissza erre?

- Egy labdarúgónak mindig kell hinnie abban, hogy akár az utolsó pillanatban is gólt szerezhet csapatának. Amikor 90 percen keresztül sikerül egy erősebb csapat ellen kihúzni kapott gól nélkül, és mégis becsúszik egy gól, azután nagyon nehéz visszajönni a meccsbe, de hála Istennek nekünk ez most sikerült. Hangya végzett el egy szabadrúgást a felezővonal közeléből, még a mi térfelünkről. A beívelt labda talán Georgijevic fejéről magasra felpattant, amit James oldalra bólintott, felém. Én jobb combbal levettem, majd mielőtt a földet ért volna, szintén jobbal rálőttem. Szerencsénkre Dibusz csak későn tudott rá reagálni, és a hálóba vágódott a labda. Leírhatatlan öröm szakadt fel bennem, de csapattársaimban és a szurkolóinkban is.

Mi várható a csapattól az utolsó három fordulóban?

- Ahhoz, hogy sikerüljön meghosszabbítani első osztályú tagságunkat, még mindenképpen pontokat kell gyűjtenünk és bravúr eredményeket kell elérnünk. Most ez az egy pont nagyon értékes, de akkor lesz még értékesebb, ha még szerzünk hozzá 4-5-öt. Hallottam olyan véleményt, hogy mivel mi egymás után játszunk a két bajnokaspiránssal, így mi befolyásolhatjuk a bajnokság kimenetelét. Ez butaság. Mi nem azért küzdöttünk a Fradi ellen, hogy ne ők legyenek a bajnokok, hanem azért, hogy mi ne essünk ki. Ez a döntetlen nyilván jót tett az önbizalmunknak, de jövő héten érkezik hozzánk a Videoton, amely szintén roppant erős csapat, ám céljaink eléréséhez pontokat kell elérnünk ellenük. Ezúton szeretném megköszönni hűséges, és lelkes szurkolóinknak azt, hogy ilyen nagy számban eljöttek és biztattak minket végig a mérkőzésen. Kellett az ő hangjuk is ahhoz, hogy sikert érő ponttal távozhassunk a Groupamából, ami ebben a bajnokságban eddig csak a Paksnak és a felcsútiaknak sikerült.