Döntetlennel kezdtük a tavaszt

2024-02-05 22:00
A helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez a Szeged elleni rangadón, de be kellett érnünk az egy ponttal.

Vasas FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 00 (00)
Merkantil Bank Liga, 19. forduló
2024. február 5., hétfő 20:00
Illovszky Rudolf Stadion
1326 néző

játékvezető: Antal Péter (asszisztensek: Máyer Gábor, Nagy Viktor, tartalékjátékvezető: Jakab Árpád)

sárga lap: Girsik (61.), Tóth M. (53.), illetve Tóth B. (40.), Haris (45.), Zuigéber (61.)

Vasas FC: Jova – Ódor, Otigba, Baráth – Girsik, Urblík, Hidi M, Doktorics – Holender (Hinora, 68.), Tóth M., Radó (Zimonyi, 78.)
vezetőedző: Desits Szilárd

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár F. T. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Kővári – Papp Á. (Magyar, 84.), Haris (Nyári, 74.), Márkvárt, Zuigéber (Óvári, 74.) – Borvető (Klausz, 56.), Gajdos  (Bíró, 56.)
vezetőedző: Stevanovic Aleksandar

Csapatunk keretében több változás történt a téli szünetben. Leigazoltuk Doktorics Áront, aki a törökországi edzőtáborban már gólt is szerzett felkészülési mérkőzésen, a múlt héten pedig Szánthó Regő csatlakozott együttesünkhöz. A szakmai stáb döntése értelmében Szilágyi Szabolcs és Szivacski Donát Mezőkövesden játszik kölcsönben tavasszal, míg Kapornai Bertalan Mosonmagyaróváron szerepel a következő fél évben.  

Együttesünk a Jova – Ódor, Otigba, Baráth – Girsik, Urblík, Hidi M, Doktorics – Holender, Tóth, Radó összeállításban kezdett, míg a kispadon Uram, Bánfalvi, Sztojka, Rab, Hinora, Deutsch, Vida, Puskás, Szabó, Papp Cs., Molnár Cs. és Zimonyi foglalt helyet. Pávkovics Bence a mai napon térdproblémákra panaszkodott és bár szakmai stábunk a végsőkig kivárt, sajnos hátvédünk nem tudta vállalni a játékot. Pontos dignózist vele kapcsolatban a következő napok vizsgálatai alapján kapunk majd. Csapatkapitányunk, Berecz Zsombor, valamint Litauszki Róbert és Bakti Balázs vádli izomsérülésüket követően már futóedzéseket végeznek, tart a rehabilitációjuk, míg Faragó Bálint továbbra is térdsérülése miatt maradt ki a meccskertből. 

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia az alábbi kezdőtizenegyet küldte pályára: Molnár F. T. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Kővári – Papp Á., Haris, Márkvárt, Zuigéber – Borvető, Gajdos, míg Stevanovic Aleksandar döntése értelmében Takács, Magyar, Óvári, Nyári, Klausz, Horváth, Földi, Nagy és Bíró csereként várt bevetésre.

Élénk iramban kezdődött a találkozó, előttünk adódott az első lehetőség, ám Tóth Milán a 2. percben éles szögből, 7 méterről a kapu fölé lőtt. Nálunk volt többet a labda, a 9. percben Urblík 19 méterről leadott lövése a közbelépő Könczeyről pattant az alapvonalon túlra, ám a találkozó első szögletéből nem alakult ki veszély. A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, a tizenhatosig mindkét együttesnek sikerült eljutnia, de a védelmek jól zártak.

A 18. percben Girsik átadása után Tóth Milán fordult le ellenfeléről, Tóth Bencéről, az alapvonal elől középre gurított, de Szilágyi a mezőnybe rúgta a labdát. A 21. percben a vendégek gyors, lapos passzokkal jutottak el a tizenhatosunkon belülre, de mielőtt igazán veszélyes helyzet alakulhatott volna ki, Ódor remek ütemű szereléssel megállította az akciót. Továbbra is mi irányítottunk, ám gólhelyzetet nem tudtunk kialakítani. A szegediek Tóth Milánt nem igazán tudták szabályos eszközökkel szerelni, amikor támadónk megkapta a labdát, azonnal szabálytalankodtak vele szemben.

A 39. percben Haris 14 méterről laposan lőtt, Jova magabiztosan védett. Két perccel később Holender tört előre, majd 19 méterről a kapu fölé bombázott. A játékrész utolsó percében Radó végzett el szabadrúgást középről, 23 méterről, beívelése után Tóth M. fejelt 6 méterről kapura, de Molnár F. megfogta a labdát. Kemény párharcok, kiegyenlített küzdelem, kevés helyzet jellemezte az első félidőt. Nálunk volt többet a labda, de gólt nem szereztünk.

A második félidő ünnepélyes kezdőrúgását Ruskó Rudolf végete el, aki saját magát lepte meg ezzel az ajándékkal 65. születésnapja, valamint nyugdíjba vonulása alkalmából. Rudolf 1981-ben a Fáy utcában volt katona, sokat járt futni a régi stadion futópályájára, két kedvenc játékosa pedig Török Péter és Izsó Ignác volt. Jó egészséget és boldog nyugdíjas éveket kívánunk Rudolfnak, Isten éltesse!

AZ 50. percben Radó tizenhatoson belülre lőtt labdáját Tóth Bence vágta ki szögletre Holender elől. Az 54. percben Tóth Milán nem értett egyet a játékvezető ítéletével, amiért sárga lapot kapott. Támadónknak ez volt az ötödik figyelmeztetése a szezonban, ezért ki kell hagynia a Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli mérkőzésünket.

Az 58. minutumban Urblík próbálkozott lövéssel 25 méterről, a közbelépő Márkvárt lábáról a kapu fölé pattant a labda. Egy perccel később Radó centerezett laposan a jobb szélről, de a társak lemaradtak a beadásról. A 64. percben maradt ki az addigi legnagyobb helyzetünk: Urblík 40 méteres előreívelését követően Ódor a bal kapufától középre fejelte a labdát, amiről bár Holender centikkel lemaradt a hosszú oldalon, ám begyűjtötte a játékszert, de a védők gyűrűjében fölé bombázott.

A 74. percben Tóth M. fejjel készített le Urblík elé, aki 18 méterről, kapásból lőtt, Molnár F. kezéből kipattant a labda, de a kapus javított és még a gólvonal előtt megfogta a labdát. Fél perccel később Doktorics futott el a bal szélen, beadását követően Tóth M. 5 méterről a jobb alsó sarok felé fejelt, Molnár F. azonban vetődve védett. A 83. percben Doktorics szöktette remek ütemben a bal oldalon a büntetőterületen belülre betörő Tóth Milánt, akinek lapos lövése egy szegedi játékosról pattant az alapvonalon túlra. A találkozó utolsó két helyzete a szegediek előtt adódott, a 91. percben Jova védte nagy bravúrral Magyar 10 méteres kapáslövését, majd egy röviden kifejelt beadást Óvári bombázott 12 méterről fölé/mellé.

Amint az várható volt, kemény, küzdelmes meccset vívott egymással a két csapat. Az első félidőben kevés helyzetet láthatott a közönség, és bár a második 45 percben nekünk volt több lehetőségünk, hiába álltunk közelebb a győzelemhez, meg kellett elégednünk a döntetlennel.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni mérkőzésről részletes szöveges tudósítás IDE KATTINTVA olvasható.

Desits Szilárd vezetőedző értékelése a lefújást követően:

– Azt kaptuk a mérkőzéstől és a Szegedtől is, amire számítottunk: egy nagyon szervezett csapattal találkoztunk, amelyet nemcsak a tabellán elfoglalt helyezése, hanem a most is rendkívül stabil védekezése is bizonyított. Ennek ellenére jól alkalmazkodtunk a stílusukhoz és a 20. perctől nyomás alá helyeztük ellenfelünket, domináltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, de sajnos ezek egyikéből sem sikerült betalálni, emiatt nem tudtuk megszerezni a számunkra oly fontos három pontot.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni találkozót az M4 Sport élőben közvetítette, aki lemaradt a találkozóról, megtekintheti a csatorna honlapján. Szurkolóinknak köszönjük, hogy a helyszínről buzdították csapatunkat! Együttesünk a következő fordulóban vasárnap 14 órakor lép pályára a Credobus Mosonmagyaróvár otthonában. 

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!