Győzelemmel zártuk a törökországi felkészülést

2024-01-19 16:13
Csapatunk péntek délután utolsó mérkőzését is lejátszotta a beleki edzőtáborban, ellenfelünk az osztrák élvonalban szereplő SCR Altach volt. Az első félidőben Tóth Milán és Doktorics Áron találatának köszönhetően kétgólos előnyre tettünk szert, amelyet a másodikban megtartottunk, így 2–0-ra megnyertük az összecsapást.

Vasas FC – SCR Altach 2–0 (2–0)
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
2024. január 19., péntek 15:00
Papillon Sports Center
Törökország

Vasas FC:  Jova (Uram, a szünetben; Bánfalvi 92.) – Ódor, Otigba (Puskás, 75.), Baráth (Pávkovics, a szünetben) – Girsik (Faragó, 71.), Urblík (Sztojka, a szünetben), Hidi M, Doktorics (Deutsch, a szünetben) – Ihrig-Farkas (Rab, 71.), Tóth (Kapornai, 50.; Papp 90.), Hinora (Zimonyi, 31.; Molnár 90.)
vezetőedző: Desits Szilárd

SCR Altach: Piffer – Koller, Gebauer, Jurcec, Fadinger – Abdijanovic, Aigner, Edokpolor, Demaku – Nuhiu, Bukta

gólszerzők: Tóth (5.), Doktorics (16.)

sárga lap: Hidi M. (74.), Puskás (76.), ill. Fadinger (34.)

A mai felkészülési mérkőzésen is akadtak olyan játékosok, akik különböző okok miatt hiányoztak. Vida Máté derékfájdalmai miatt hagyta ki a találkozót, Holender Filip a szerdai, Levszki Szófia elleni meccsen combhajlító izomsérülést szenvedett. Támadónkkal kapcsolatban pontos diagnózis a jövő hét elején várható, ahogy Bakti Balázs esetében is, aki még a hétfői edzésen sérült meg. Radó András a sorozatterhelés miatt pihentetés céljából nem lépett pályára ma délután, ahogyan pedig azt korábban már megírtuk, Berecz Zsombor vádlisérülés miatt el sem utazott Belekbe, míg Litauszki Róbert hasonló problémák miatt sajnos haza is tért onnan.

Bár az első percekben az Altachnál volt többet a labda, a találkozó 5. percében mi szereztük meg a vezetést: Hinora csent el egy labdát a félpályánál, majd nagyszerű ütemben szöktette a balján meginduló Tóth Milánt, aki egy higgadt cselt követően, 14 méterről kilötte a jobb alsó sarkot (1–0).

A vezetés birtokában átvettük az irányítást, nálunk volt többet a labda, amelyet magabiztosan tartottunk. Olyannyira, hogy az első negyedóra végén, egy szemre is tetszetős akció végén megdupláztuk az előnyünket: Doktorics és Tóth kényszerítőzött az osztrák 16-os bal oldalán, majd új igazolásunk 12 méterről, laposan kilőtte a hosszú alsó sarkot (2–0)!

A 22. percben közel álltunk a harmadik találat megszerzéséhez is, Urblík emelte be a labdát az Altach védelem mögé nagyszerű ütemben beinduló Ihrig-Farkas elé, aki megpróbálta elpöckölni a labdát a kifutó kapus mellett, amely azonban elakadt Pifferben.

Ezután, először a meccs folyamán a rivális percei következtek, három nagy lehetőségük is volt, de szerencsére egyikből sem tudtak szépíteni. Előbb Nuhiu csúsztatott a kapunkba közelről egy szabadrúgás után, a játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot. Nem sokkal később Jurcec alakított ki magának lövőhelyzetet a 16-osunk bal sarkán, de szerencsére az oldalhálóba bombázott, majd félórányi játék után Abdijanovic fejelt centikkel a kapunk fölé egy jobbról érkező beadást.

A folytatásban is maradt a meddő osztrák mezőnyfölény, ez azonban újabb helyzetekben nem mutatkozott meg, így magabiztos, kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre. Egyértelműen az eddigi legjobb 45 percünk volt ez Belekben, egyedül Hinora sérülése miatt lehetett keserű a szánk íze, akit egy belépő után le kellett cserélni, Zimonyi váltotta.

Félidőben négy helyen változtattunk: Jova, Baráth, Doktorics és Urblík helyett Uram, Pávkovics, Deutsch és Sztojka futott ki a második játékrészre. Amely nem indult túl jól a szempontunkból, az egyébként is keményen játszó osztrákok egyike a félpályánál tartott rá Tóth Milán bokájára, aki a percekig tartó ápolás ellenére sem tudta folytatni a játékot, Kapornai vette át a helyét.

Az 58. percben Diawara kapott labdát, majd lőtt 20 méterről, a próbálkozás azonban jó fél méterrel fölé szállt. Tíz perccel később ismét ő veszélyeztetett, egy gyors kontra végén 18-ról már pontosabban célzott, Uram azonban nagyot vetődve szögletre mentett.

Az utolsó, szűk 20 percre Rab, valamint a Levszki ellen két gólpasszt jegyző Faragó is beállt, nem sokkal később pedig már Puskás is a pályán volt. Ahol kezdtek elszabadulni az indulatok, Hidi M elkésett belépőjét követően tömegjelenet alakult ki a kezdőkörben, parázs utolsó 10 percre volt tehát kilátás.

A hajrában még Papp, Molnár és Bánfalvi is lehetőséget kapott, amely szerencsére semmilyen szempontból nem tartogatott izgalmakat, így 2–0-s győzelemmel zártuk a törökországi felkészülést.