Kétgólos hátrányból fordítottunk a Levszki Szófia ellen

2024-01-17 16:00
Csapatunk harmadik mérkőzését is lejátszotta a törökországi edzőtáborban, szerda délután a 26-szoros bolgár bajnok volt az ellenfelünk. Bár a második félidő elején már 2–0-ra vezetett a rivális, nagyot harcolva, szép gólokat szerezve megfordítottuk az eredményt és 3–2-re megnyertük a találkozót.

Vasas FC – Levszki Szófia 3–2 (0–1)
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
2024. január 17., szerda 16:00
Kaya Palazzo Sport Center
Törökország

Vasas FC: Jova – Pávkovics (Deutsch, a szünetben), Otigba (Ódor, a szünetben), Baráth Girsik (Rab, 59.), Sztojka (Kapornai, 69.), Urblík (Puskás, 62.), Doktorics (Faragó, 59.) – Hinora (Tóth, 72.), Holender (Zimonyi, 30., Papp, 77.), Radó (Ihrig-Farkas, 61.)
vezetőedző: Desits Szilárd

Levszki Szófia: Mihaylov – Van der Kaap, Tsunami, Cordoba, Mihalev – Mitkov, Chandarov, Bachev – Welton, Yovov, Petkov
vezetőedző: Nikolay Kostov

gólszerzők:  Hinora (60.), Ihrig-Farkas (71.), Papp (81.), illetve Tsunami (15.), Stefanov (49.)

sárga lap: Kapornai (89.)

A mai felkészülési mérkőzésen is akadtak olyan játékosok, akik különböző okok miatt hiányoztak. Vida Máté rúgást kapott a derekára a keddi, FC Drita elleni találkozón, Bakti Balázs vádlija a hétfői edzésen sérült meg, fiatal játékosunkkal kapcsolatban pontos diagnózis a jövő hét elején várható. Hidi M Sándor korábbi sérülése rendbe jött, visszatért a csapatedzésekhez, azonban a mai mérkőzésen még ő sem szerepelt a keretben. Ahogyan azt már korábban megírtuk, Berecz Zsombor vádlisérülés miatt el sem utazott Belekbe, míg Litauszki Róbert hasonló problémák miatt sajnos haza is tért onnan.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a 2. percben Radó végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, kapu elé lőtt labdáját kifejelték a védők. Nem sokkal később Tsunami ívelt Weltonhoz, akinek 13 méteres lapos lövését Jova gyors vetődéssel ütötte oldalra. Kiegyenlített játék folyt a pályán, egyenrangú ellenfelei voltunk a 4,5-szer értékesebb játékoskerettel rendelkező bolgár együttesnek. A 15. percben viszont vezetést szerzett a Levszki: egy jobb oldali kis szöglet után a hosszú saroknál helyezkedő Tsunamihoz íveltek a bolgárok, aki középre fejelte a játékszert, s bár alighanem társait akarta megjátszani, a labda még azelőtt áthaladt a gólvonalon, hogy az érkező csapattársak belértek volna (0–1). 

A 18. percben gyors ellentámadást vezettünk, a jobb szélen elfutó Radó lapos beadását követően Holender 13 méterről, kapásból a jobb kapufa mellé lőtt. Három minutummal később Radó jobboldali szabadrúgását követően a röviden kifejelt labdát Urblík kapásból ellőtte, de a védők blokkoltak.

A bolgár vezető találat után ismét kiegyenlített volt a játék, a 27. percben Welton futott el a bal szélen, laposan belőtt labdája úgy hagyta el az alapvonalat, hogy senki sem ért bele. Fél óra elteltével cserére kényszerültünk, Holender szenvedett feltehetően húzódásos sérülést, helyette Zimonyi folytatta a játékot. A 31. percben Mitkov 20 méterről lőtt kapura, Jova szögletre ütötte a léc alá tartó labdát. Két perc volt hátra az első játékrészből, amikor Radó baloldali szögletét követően a beívelt labda Zimonyihoz került, ám támadónk rosszul találta el a játékszert. Félidőben tehát vezetett a Levszki, a 26-szoros bolgár bajnok kíméletlenül kihasználta a figyelmetlenségünket, többet birtokolta a labdát, így összességében megérdemelten vezetett.

A második félidőben a Szófia gyakorlatilag teljes csapatát lecserélte, az 50. percben pedig megduplázta előnyét: Lima tört be a tizenhatosunkon belülre a jobb oldalon, egy csellel becsapta Deutschot, az alapvonal közeléből Stefanovhoz passzolt, ő pedig 8 méterről a kapunkba lőtte a labdát, amely a menteni igyekvő Baráthon is megpattanant, így vált igazán védhetetlenné Jovának (0–2).

Az 56. percben Sztojka átadásával Radó tört be a tizenhatoson belülre, lövése azonban elakadt a mellette futó védőben. Négy perccel később viszont összejött a szépítés: a nem sokkal korábban, csereként pályára lépő Faragó visszagurított labdáját Hinora lőtte kapásból a bolgár kapuba (1–2). Többet volt nálunk a labda az első gólunk megszerzése után, de komoly helyzetet hosszabb ideig nem sikerült kialakítani.

A 71. percben viszont egyenlítettünk: ezúttal is Faragó passzolt a 16-os előterében helyezkedő Ihrig-Farkashoz, aki egy igazítás után tökéletesen csavart a bolgár kapu bal alsó sarkába, a labda a kapufáról pattant a hálóba (2–2). Újabb tíz perc elteltével pedig már mi vezettünk! Egy szép labdaszerzést követően újabb két csereember hozta össze a harmadik Vasas-gólt: Tóth Milán ugratta ki a balján meginduló Papp Csongort, aki egyedül mehetett kapura, majd a kifutó Andreev felett, 14 méterről elegánsan emelt a hálóba!

A hátralévő időben a Levszki Szófia mindent megtett az egyenlítésért, de álltuk a rohamokat. Csapatunk tartását mutatja, hogy kétgólos hátrányban sem adta fel, és a második félidei teljesítményének, harcosságának és jó játékának köszönhetően megfordította az eredményt.

A következő ellenfelünk pénteken 13 órakor (helyi idő szerint 15 órakor) az osztrák élvonalbeli SCR Altach lesz.