Döntetlen a Siófok ellen

2024-03-22 15:06
Bár a válogatott szünet miatt nem rendeznek fordulót a hétvégén a Merkantil Bank Ligában, csapatunk nem maradt meccs nélkül: pénteken délután a BFC Siófok ellen játszottunk felkészülési mérkőzést az Illovszky-stadionban. Az első félidőt követően Berecz góljával vezettünk, ám a találkozó hajrájában a vendégek Varjas fejesével egyenlítettek.

Vasas FC  – BFC Siófok 1–1 (1–0)
Felkészülési mérkőzés
2024. március 22., péntek 12:30
Illovszky Rudolf Stadion
150 néző

játékvezető: Bogár Gergő

Vasas FC: Uram (Bánfalvi, 60.)  – Pávkovics (Hidi M, a szünetben), Litauszki, Ódor – Girsik A. (Bakti, 60.), Vida (Sztojka, 74.), Berecz (Radó, 60.), Bukta (Papp, 74.) – Szánthó (Doktorics, 60.) , Zimonyi (Holender, 60.), Hinora 
vezetőedző: Gera Zoltán

BFC Siófok: Winter – Varjas, Hegedűs, Debreceni – Major, Gyurkits, Kovács (György, 74.), Posztobányi (Nemes, 74.), Schildkraut – Kitl (Balogh, 74.), Németh (Vékony, 74.)
vezetőedző: Vukmir Dragan

gólszerző: Berecz (18.), illetve Varjas (86.)

Csapatunk a bajnoki szünetben sem maradt mérkőzés nélkül, együttesünk a BFC Siófok ellen játszott felkészülési találkozót az Illovszky-stadionban pénteken délután. Sérülés, betegség, illetve a szakmai stáb döntése alapján pihentetés céljából az alábbi játékosaink hagyták ki a mai összecsapást: Szalay Szabolcs, Tóth Milán, Otigba Kenneth, Faragó Bálint, Deutsch László, Jova Levente, Urblík Jozef és Baráth Botond. 

Együttesünk az Uram – Pávkovics, Litauszki, Ódor – Girsik A., Vida, Berecz, Bukta – Szánthó, Zimonyi, Hinoraösszeállításban kezdett, míg Horváth, Bánfalvi, Sztojka, Bakti. Holender, Doktorics, Hidi M, Rab, Puskás, Radó, Papp és Molnár a kispadon foglalt helyet. A siófokiak az alábbi kezdőtizenegyet küldték pályára: Winter – Varjas, Hegedűs, Debreceni – Major, Gyurkits, Kovács, Posztobányi, Schildkraut – Kitl, Németh, míg Vukmir Dragan vezetőedző döntése nyomán Hutvágner, Varga, Szedlár, Girsik Á., Balogh, György, Nemes, László, Vékony, Csató, Svedyuk és Tóth csereként várt bevetésre.

Mezőnyjáték jellemezte a kezdés utáni perceket, az első lehetőség előttünk adódott a 7. percben, amikor Girsik szerzett labdát 25 méterre a siófoki kaputól, Szánthóhoz passzolt, támadónk ballábas lövése azonban nagyjából egy méterrel kerülte el a kaput. A 14. percben Pávkovics indításával Szánthó lépett ki, középre gurítását követően Major mentett szögletre Bukta elől.

A 18. percben megszereztük a vezetést: Vida forgatott át szépen a bal szélre Buktához, aki a mögötte érkező Hinorához passzolt, aki egy igazítás után nagyszerűen ívelt a középen érkező Berecz fejére, csapatkapitányunk pedig 7 méterről, védhetetlenül csúsztatott a kapu jobb oldalába, 1–0. A középkezdés után kimaradt az első siófoki helyzet: Schildkraut tört be a jobb szélről a tizenhatosunkon belülre, éles szögből, laposan lőtt, Uram lábbal védett.

A 27. percben Zimonyi passzolt Girsikhez, akinek 10 méteres kapáslövését Winter kiütötte, a kipattanót pedig Berecz bombázta kapásból a kapu fölé. A következő lehetőség is előttünk adódott, Hinora ugratta ki Zimonyit, támadónk elől Debreceni becsúszva tisztázott. A 38. percben öt siófoki hozta rá a labdát három játékosunkra, szerencsénkre Posztobányi rossz döntést hozott és 14 méterről külsővel a kapu mellé tekert .

A 43. minutumban Hinora 20 méterről lőtt, Winter megfogta a középre tartó, életerős löketet. Egy perccel később Schilkdraut futott le a bal szélen, középre gurított, Kovács kapáslövése után az önfeláldozóan bevetődő Ódorról pattant a labda az alapvonalon túlra. Az első félidőben mindkét oldalon adódtak lehetőségek, az összkép alapján az egygólos vezetésünk reálisnak volt mondható.

A szünetben Gera Zoltán egyet cserélt, Pávkovics helyett Hidi M lépett pályára. A második játékrészben azonnal beszorítottuk ellenfelünket, az 50. percben növelhettük volna előnyünket, ekkor Berecz ugratta ki Szánthót, támadónk 14 méteres lövése azonban elakadt a kapujából kifutó Winterben.

Az 57. percben Bukta 17 méterről lőtt, Winter szép mozdulattal ütötte ki a labdát a jobb sarok elől. Három perccel később öt helyen változtatott a szakmai stábunk: Uram, Berecz, Girsik, Szánthó és Zimonyi helyett Bánfalvi, Doktorics, Bakti, Holender és Radó folytatta a játékot. A 64. percben Doktorics futott el a bal szélen, középre ívelt, Hinora 13 méterre a kaputól levette a labdát, majd kevéssel mellé lőtt. Két perccel később Radó, Bakti, Holender összjáték végén utóbbi lőtt 10 méterről, egy védőről szögletre pattant a labda.

A 68. percben Bukta jobb külsővel ívelt a hosszú sarokhoz a bal szélről, Litauszki az alapvonaltól visszaemelte a labdát, amit Ódor kapásból Winterbe lőtt. A 85. percben Radó emelt Holender elé, támadónk az ötös sarkáról, kiszorított helyzetből lőtt, Winter a rövid sarok elől vetődve ütötte az alapvonalon túlra a labdát.

A 86. percben Schildkraut lépett ki a bal szélen, majd tüzelt 12 méterről, Bánfalvi bravúrral védte a lövését, a kipattanót pedig Ódor mentette szögletre az érkező Gyurkits elől. A sarokrúgás után kifejeltük a labdát, ám az Gyurkitshoz került, akinek jobbról érkező beadását Varjas 6 méterről a hálóba csúsztatta, 1–1. Csapatunk sok helyzetet kidolgozott, a vendégek legjobbja a kapus, Winter volt, az utolsó percekben azonban a siófokiak egyenlítettek.

A BFC Siófok elleni mérkőzésről részletes szöveges összefoglaló készült, amely IDE KATTINTVA olvasható.

Gera Zoltán vezetőedző így értékelte a találkozót:

 – Jól szolgálta a felkészülésünket a mérkőzés. Több olyan játékos is megmutatta magát, akiket eddig nem igazán tudtunk megnézni, vagy sérülésből felépülve tértek vissza közénk, mint például Bukta Csabi, Szánthó Regő, vagy Zimonyi Dávid. A helyzetek kialakítása ezúttal is megvolt, több ígéretes lehetőséget dolgoztunk ki a vendégek kapuja előtt, de sajnos egy kivételével ki is hagytuk őket. Kevés esélyt engedtünk a siófokiaknak, azokat is leginkább a mi hibánkból, az viszont bosszantó, hogy a hajrában sikerült egyenlíteniük. Összességében viszont továbbra is pozitív vagyok, örülök, hogy nem sérült meg senki, innentől az előttünk álló feladatokra koncentrálunk.

Köszönjük szépen szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek buzdítani együttesünket! Csapatunk legközelebb március 31-én, vasárnap 17 órakor lép pályára, amikor a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a BVSC-Zuglót fogadjuk az Illovszky Rudolf Stadionban.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!