Döntetlen a kilencszeres bajnok Neftçi PFK ellen

2023-01-10 17:02
Csapatunk Zimonyi Dávid góljával 1-1-es döntetlent játszott a törökországi edzőtábor első felkészülési mérkőzésén.

Vasas FC - Neftçi PFK
nemzetközi felkészülési mérkőzés
2023. január 10., kedd 15:00
Gloria Golf Pitch

Vasas Futball Club: Dombó - Szivacski, Iyinbor, Hegedűs, Baráth, Ihrig-F. - Berecz, Márkvárt, Cipf - Radó, Novothny
cserék: Uram, Jova, Litauszki, Hidi, Hinora, Ódor, Pátkai, Szilágyi, Otigba, Rab, Sztojka, Deutsch, Zimonyi, Szalai
vezetőedző: Kondás Elemér

Neftçi PFK: Brkić - Haqverdi, Kvirkvelia, Sayef, Aliyev, Mahmudov, Pato, Salahli, Zülfüqarli, Boqomolski, Qurbanov
cserék: Mammadov, Cafarov, Mustafazada, Çelik, Asgarov, Buludov, Orujov, Salyanski
vezetőedző: Laurentiu Reghecampf

gólszerző: Zimonyi (67.), ill. Sayef (24.)

Az előző napokhoz képest kedvezőtlenebb időjárásban léptek pályára a csapatok. Belekben 14 fok fogadta a játékosokat, akik szakadó esőben kezdték meg a bemelegítést. A mai mérkőzésen betegség vagy korábbi sérülés utáni rehabilitáció miatt Hidi M Sándor (foggyulladás), Feczesin Róbert (térdprobléma) és Holender Filip (combközelítő izom sérülése) nem léptek pályára.

Két ellentétes félidőt játszottunk ma délután, más-más felállási formában és összeállításban. Az első játékrészben többnyire a vendégek birtokolták a labdát, majd a 24. percben egy átlövésből Sayef góljával meg is szerezték a vezetést. Ebben a játékrészben csapatunk előtt is adódtak helyzetek, de nem tudtuk értékesíteni azokat. A szünetben teljes sort cseréltünk, mely során lehetőséghez jutottak olyan játékosok és fiatalok, akik egy kilencszeres bajnok- és hatszoros kupagyőztes azerbajdzsáni csapat ellen bizonyíthattak. Játékrendszert is váltottunk és ekkor már támadóbb felfogásban játszottunk: egy szép jobb oldali akció után a középen érkező Zimonyi a hosszú sarokba lőtte a labdát, amivel egyenlíteni tudtunk.

Az utolsó negyedórában mezőnyben zajlott a játék, veszélyes helyzetek már egyik oldalon sem alakultak ki, így 1-1-es döntetlennel ért véget a törökországi edzőtábor első felkészülési mérkőzése a Neftçi PFK ellen.

Az összecsapásról részletes szöveges tudósítás készült, mely ITT olvasható.

Kondás Elemér vezetőedző értékelése a lefújást követően:

- Egy jó mérkőzést játszottunk a Neftçi Bakuval, ami tökéletesen elérte a célját. Mindkét félidőben visszaköszöntek azok az elemek, melyeket edzéseken gyakoroltunk. Örülök annak, hogy az első és a második félidőben is sok helyzetet tudtunk kialakítani, azonban a helyzetkihasználással problémák voltak. A kapusainknak nem nagyon volt dolguk az első félidőben átlövésből kapott gólon kívül, az ellenfelünk hálóőreinek viszont már többször is bravúrral kellett védeniük. Elégedett vagyok a mérkőzéssel, aminek játékban voltak nagyon szép momentumai.

Gólszerzőnk, Zimonyi Dávid összegzése:

- Még csak az első felkészülési mérkőzésen vagyunk túl, ami szerintem első meccshez képest megfelelő volt, jól is játszottunk. Főleg, hogy sikerült betalálnom, egy beadás után a hosszú sarkot ki tudtam lőni. Megtapasztalhattuk, hogy nagyon jó erőt képviselt a Baku, de úgy gondolom, hogy a helyzeteink alapján akár meg is fordíthattuk volna a találkozót.

A Neftçi PFK elleni találkozónkat az ellenfél hivatalos YouTube-csatornája élőben közvetítette, így aki lemaradt volna a mérkőzésről, az élő közvetítés után felvételről az alábbi linken visszanézheti.

Folytatás szombaton: január 14-én 13 órától (helyi idő szerint 15 órától) a cseh České Budějovice együttese ellen, majd 16 órakor (helyi idő szerint 18 órakor)  a szerb FK Novi Pazar csapata ellen lépünk pályára felkészülési mérkőzésen Belekben. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!