Bobál Gergely a Vasas játékosa lett

2021-07-09 10:40
A támadó Portugáliából tért vissza nevelő klubjába.

A 25 éves támadó korábban a Vasas Kubala Akadémia, a Budapest Honvéd FC, a ZTE, a Gyirmót FC Győr és az Aqvital FC Csákvár együtteseinél futballozott, valamint szerepelt a német VfL Wolfsburg és a portugál CD Nacional csapatánál is. Felnőtt pályafutása során 47 élvonalbeli, 106 másodosztályú mérkőzésen lépett pályára, a Magyar Kupa sorozatában 10 alkalommal játszott, összesen 63 gólt szerzett.

Az utánpótlás-válogatott Bobál Gergely 2016/17-ben tagja volt a Honvéd bajnokcsapatának, a 2018/19-es szezonban élvonalba jutott a Zalaegerszeggel, a 2019/20-as idényben pedig az első osztályú góllövő lista harmadik helyén végzett.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- A korábban a Vasas Kubala Akadémián is nevelkedett Bobál Gergely megfelelő fizikai adottságokkal rendelkező klasszikus befejező csatár, aki labdarúgóként a legjobb korban van. A 2019/20-as szezonban már bebizonyosodott, hogy eredményes támadó párost képesek alkotni Radó Andrással. A portugáliai szerződését két napja bontotta fel, így szabadon igazolható játékosként tudtuk őt szerződtetni.

Bobál Gergely, a Vasas FC frissen igazolt játékosa:
- Közel három évet töltöttem Angyalföldön korábban, sok szép emlék köt ide az utánpótlásból, sikerek, győzelmek, így jó érzés ide visszatérni. Az elmúlt másfél évben egy olyan folyamat bontakozott ki Angyalföldön, ami számomra nagyon szimpatikus, aminek szeretnék a részese lenni, s újra élvezni a játékot. A Vasasnak az élvonalban a helye, bízom benne, hogy én is hozzá tudom segíteni a klubot a sikeres jövőhöz.