Bese: A teljes csapat odaadása kellett a sikerhez

2018-08-06 18:37
Több jó teljesítmény mellett a Budafok – Vasas mérkőzés hőse fiatal hálóőrünk, Bese Balázs volt, aki a büntető hárítása mellett 3-4 bravúros védéssel járult hozzá 2-1-es győzelmünkhöz.

Gratulálunk a kiváló teljesítményedhez. Milyen volt a kapuból ez a mérkőzés?

 - Borzasztóan nehéz, küzdelmes mérkőzés volt. Ellenfelünk kikényszerítette belőlünk, hogy aktívan, élénken játsszunk, nagyobb volt az iram, mint egy hete a Monor ellen. Amikor már vezettünk és egyre fogyott az idő, az utolsó negyedórában nagyon ránk jöttek, és bizony a védelmünknek és a középpályásainknak rengeteget kellett dolgoznia azért, hogy megtartsuk a három pontot. A győzelemhez az egész csapat akarása és odaadása kellett.

Nemcsak a szinte gólnak látszó erős lövéseket hárítottad bravúrosan, de számos 16-oson belüli beadásra is bátran érkeztél.

 - Amikor az ellenfél mindent egy lapra feltéve támad és ívelgeti a kapu elé a labdákat, akkor kötelességem, hogy érkezzem a levegőben. Természetesen nem mondom, hogy a szakadó eső, a vizes, csúszós labda megkönnyítette volna a helyzetemet, inkább ellenkezőleg, de éppen ezért jó néhány alkalommal meg sem próbáltam megfogni a labdát, hanem inkább kiöklöztem.

Kívülről úgy tűnt, mintha az összjátékunk gördülékenyebb lett volna, mint egy hete a Monor elleni mérkőzésen. Te hogy láttad ezt?

 - Talán az első mérkőzés lámpaláza elmúlt. Remélem, hogy hétről-hétre fejlődik és pontosabb lesz a passzjátékunk. Szükségünk is lesz erre, mert ehhez hasonló hajtós, sokat futó ellenfelekre számíthatunk a következő fordulókban is. Abban is bízom, hogy egyre inkább felvesszük a nagy iramú mérkőzések ritmusát, egyre jobban megismerjük egymás gondolatait, és akkor nem kell annyira izgulnunk a győzelmekért, mint az első két bajnokin.

A büntető elrúgása előtt megérezted, hogy merre fogja rúgni a labdát Pölöskey, vagy kivártál és a mozdulataiból tizedmásodpercek alatt olvastad ki a jó irányt?

 - Bevallom őszintén, van egy Lippai Józsi-féle elv, amit a tizenegyesrúgásoknál alkalmazok, ami most szerencsére bejött. Természetesen ez hétpecsétes titok, így ennél többet nem mondhatok erről.

Mennyire volt nehéz ellenfél a Budafok csapata?

 - Az a játékstílus, amit alkalmaznak, egyetlen egy csapatnak sem kedvez. Szerintem Budafokon mindenki meg fog izzadni, mozgékony, gyors, hajtós csapat, jó focit játszanak. Nagyon nehéz volt kivédekezni ellenük az utolsó perceket, de a több száz fős szurkolótáborunk hangos biztatása sokat segített nekünk. Úgy éreztem, mintha mi játszanánk hazai pályán. Köszönjük mindenkinek a szurkolást!