Berecz: Rászolgáltunk a győzelemre

2017-09-18 11:01
Berecz Zsombor szó szerint a vérét adta a Videoton elleni szenzációs győzelemért. A 69. percben összefejelt az ellenfél egy játékosával és felrepedt a szemöldöke.

Stílszerűen kék turbánban töltötted a találkozó utolsó 20 percét. Mi történt?

- A pálya közepén felugrottam, hogy elfejeljem a labdát, ám ugyanezt szerette volna talán Pátkai is, akivel a balszerencsés módon összefejeltünk.  A fájdalom mellett azonnal éreztem, hogy baj van, mert a bal szememet elöntötte a felszakadt fejbőrömből csordogáló vér. Ezért jó pár percig ápolni kellett, először elállítani a vérzést, majd egy kötést kaptam a homlokomra. Nem mondanám, hogy nem zavart, de most így kellett megoldanom a feladatot. Nem szerettem volna emiatt cserben hagyni a társaimat. Fájt és zúgott a fejem, de úgy gondolom, hogy nem lesz komolyabb baj.

Mi a véleményed a mérkőzésről?

- Nyilván óriási meglepetést okoztunk a játékunkkal és a győzelmünkkel, az előtte sokkal esélyesebbnek kikiáltott éllovas ellen. De úgy gondolom vaskosan rászolgáltunk a sikerre, mert sokat dolgozott ezért mindenki. Úgy vélem megérdemelt a diadalunk. Az elmúlt hónapok meccseit is mérlegre téve, most játszottunk talán a legjobban és a csapat produkciója már idézte az egy évvel ezelőttit.

Melyek lehettek azok a tényezők, amelyek a sikerhez vezettek?

- Mindig, minden mérkőzés előtt motiváltnak éreztem eddig is a csapatot, de most mégis érzékeltem plusz elszántságot. Az lebegett a szemünk előtt, hogy mi legyünk az elsők, akik a bajnokságban eddig veretlen csapatot legyőzzük. Ez sikerült is, és részben emiatt is múltuk felül a Videotont.

Véleményed szerint akár az is lehet magyarázat a győzelemre, hogy mi egy „játszó” csapat ellen jobban tudunk kibontakozni és kihozni magunkból, ami bennünk van? A tavalyi bajnokságban olykor ezzel indokoltuk az FTC, a Honvéd, vagy a fehérváriak elleni győzelmeket.

- Valamennyire egyetértek ezzel az okfejtéssel, mert valóban könnyebb egy olyan csapat védekezését feltörni, amelyik nemcsak elsősorban a védekezéssel törődik és vár arra, hogy mikor tud gyors ellentámadást indítani. A Videoton hozzászokott ahhoz a játékstílushoz, hogy támadásban dominálnak. Ezt próbálták most is, ami a találkozó első negyedórájában sikerült is nekik, ám úgy vélem a mérkőzés nagyobbik részében a mi akaratunk érvényesült.

A nézőtérről azt lehetett érzékelni, mintha a Videoton játékosai biztosak lettek volna győzelemben, főleg a vezetésük után. Ebből éreztél bármit is a pályán?

- A pályán, a játék hevében nem éreztem, de ha így is történt volna, az legyen az ő gondjuk.