Bemutatjuk kupa-ellenfelünket: a Nagykőrösi Kinizsi

2018-09-22 12:15
Vasárnap 15 órakor csapatunk megkezdi szereplését a Magyar Kupában. Ellenfelünk a Pest-megyei I. osztályban szereplő Nagykőrösi Kinizsi lesz. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen csapat vár ránk.

A Nagykőrösi Kinizsi jelenleg 8. helyen áll a Pest-megyei I. osztályban, miután az eddig 5 mérkőzésükből 2 győzelem, 2 vereség és 1 döntetlen a csapat mérlege. 

A csapat házi gólkirálya Borsi Márton, aki eddig a bajnokságban és az idei kupasorozatban egyaránt 3-3 gólt szerzett, így összesen 6 gólos. Borsi tavaly még a Vecsés játékosaként pályára lépett az Újpest elleni Magyar Kupa találkozón, azaz van tapasztalata első osztályú ellenfél ellen, de gólt akkor nem tudott szerezni.

A Magyar Kupában Borsi mellett Halasi Károly jeleskedett idén még góllövőként, eddig 2 gólnál tart az aktuális sorozatban. 

A kőrösiek már július 29-én elkezdték a kupaszereplést, és eddig 3 fordulót vettek sikeresen, de érdekesség, hogy két alkalommal is 11-es rúgásokkal jutottak tovább.
Az első körben a Tököl már továbbjutónak gondolhatta magát a Nagykőrös ellen, hiszen a 82. percben 3-1-re vezettek, de ezt követően Halasi duplájával egyenlített a Nagykőrös, majd a 11-es párbajban ők bizonyultak jobbnak.

A második fordulóban a Nagykőrös 5-2-re lépte le idegenben a Törökbálintot, majd következett a harmadik körben a Maglód, akik ellen gólnélküli döntetlen után ismét a 11-esek döntöttek.
A Nagykőrös legismertebb játékosa a kapus Szacskó László, aki az említett 11-es párbajokban is jeleskedett és a csapat hőse volt, és aki egyébként válogatott is. Szacskó a Magyar Strandlabdarúgó Válogatott tagja, és szerepelt a két héttel ezelőtt Szardínián rendezett Euroliga B-divíziós rájátszásban is, ahol válogatottunk ugyan két győzelmet aratott, de nem jutott fel az A-divízióba.

Érdekesség még, hogy a Nagykőrösi Kinizsi hivatalos színe a piros-zöld, de hazai mezük a fehér-piros színösszeállítás, és vélhetően ellenünk is ebben a mezben lépnek majd pályára vasárnap 15 órakor.