Bemutatjuk az Újpest együttesét

2018-04-14 11:17
Szombati ellenfelünk a 25. forduló után az előkelő 6. helyet foglalja el az NB I-es tabellán, 34 ponttal, mindössze két ponttal a dobogó alsó fokán elhelyezkedő Debrecen mögött, és nyolccal csapatunk előtt.

Eddig nyolc győzelmet, tíz döntetlent és hét vereséget könyvelhet el az Újpest. Ez utóbbi összevetésben a két éllovas (3-3) mögött a harmadikok.

Érdekesség, hogy a legutóbbi öt mérkőzést figyelembevevő képzeletbeli tabellán 1 győzelemmel (Debrecen- 2-0), 2 döntetlennel (Paks- ; és –FTC; egyaránt 0-0), és 2 vereséggel (-Mezőkövesd 2-3; Videoton-0-3), 4-7-es gólkülönbséggel a tizedikek és mindössze a felcsútiakat és a balmazújvárosiakat előzik meg. 

A hazai mérlegük sem imponáló, mivel a lejátszott 12 mérkőzésen, a megszerezhető 36 pontból, mindösszesen 16-ot húztak be, és ezzel a szerény 10. helyet foglalják el.

A télen alig volt változás játékoskeretükben. Mindössze a bosnyák Dzenan Burekovics (FK Vojvodinától) és a nigériai Vincent Onovo (a finn HJK-tól) érkezett hozzájuk, míg távozott Kovács Zoltán (ZTE), és kölcsönbe ment a mecedón Viktor Angelov  (Rabotnicski Szkopje),  továbbá kölcsönből visszatért klubjához a svéd Anton Salétros (AIK Solna).

Házi góllövő listájukat toronymagasan Novothny Soma vezeti 13 találattal. Őt Nagy Dániel (5) és Tischler Patrik (4) követi. Bár házi gólkirály jelöltjük utoljára egy hónapja, március 10-én a Debrecen-Újpest (1-2) mérkőzésen talált be az ellenfél kapujába. 31 lőtt bajnoki góljukon tíz labdarúgójuk osztozik.

Mindössze Nagy Dániel van eltiltva, mivel egy hete a Videoton ellen begyűjtötte az ötödik sárgalapját, egyéb tényezők ugyanakkor nem nehezítik Nebojsa Vignjevics vezetőedző dolgát, és 26 fős keretükből bőven variálhat az újpestiek mestere.

A múlt heti Videoton ellen 3-0-ra vereséget szenvedő Újpest így állt fel: Pajovics – Balázs, Bojovics, Litauszki, Mohl, Kálnoki-Kis – Paujevics, Szankovics (Onovo, 73.’), Cseke (Nwobodo, 64.’) – Nagy D. (Tischler, 80.’), Novothny.