Bemutatjuk a Honvéd együttesét

2018-06-01 15:37
Szombat esti ellenfelünk 32 forduló után 44 pontjával, holtversenyben a Debrecen csapatával, csak rosszabb gólkülönbségével szorul az ötödik helyre.

Az évad során eddig 12 győzelmet arattak a kispestiek, ami a harmadik legtöbb, a Videoton (20), és az FTC (18) után, a Debrecennel holtversenyben.

Érdekesség, hogy a dobogó alsó fokáért folyó harcban a jelenleg harmadik Újpestnek eggyel kevesebb, 11 győzelme van, mint a Honvédnak.

Nyolc döntetlenjükkel hármas holtversenyben – a Videotonnal és a DVSC-vel - a hetedikek. 12 vereségük – négyes holtversenyben – a tabellán elfoglalt helyükkel megegyező.

Negatív gólkülönbségük (47-52) a tabellán elfoglalt előkelő helyezésükhöz viszonyítva meglepő, bár utánuk már minden csapat több gólt kapott, mint amennyit lőtt.  47 találatukkal negyedikek, mivel a harmadik Újpest mindössze 39-szer talált be ellenfeleik hálójába. Az 52 kapott góljuk viszont a DVTK-val holt versenyben a második legtöbb a mezőnyben, és e rangsorban csupán csapatunk előzi meg őket 58 bekapott góllal.

A Honvéd formáját tükröző elmúlt öt fordulóban 7 pontot szereztek, amivel egy ötös bolyban az ötödikek a képzeletbeli tabellán.

Győztek Mezőkövesden (2-1), és Pakson (2-1), 1-1-es döntetlent játszottak a Groupama Arénában, ám vereséget szenvedtek hazai pályán a DVSC-től (1-3), továbbá idegenben a Videotontól (0-2).

A hazai mérlegük 16 találkozó után 22 pont, amivel a DVSC-vel, az Újpesttel hármas holtversenyben az ötödikek.

Házi gólvadászatukat 17 találattal Davide Lanzafame vezeti, aki holtversenyben a ferencvárosi Varga Rolanddal pályázik az NB I-es gólkirályi címre. Az olasz támadót Eppel Márton követ 13 góllal.  

Eltiltottjaik nincsenek.

A múlt héten a Videoton ellen elszenvedett 2-0-s vereség alkalmával ez a 14 játékos lépett pályára:
Gróf – Holender, Baráth, Kosút, Bobál D., Kukoc (Danilo 63.) – Banó-Szabó (Májer 75.), Pölöskei Zs. (Szendrei 88.), Heffler T. – Lanzafame, Eppel.