Bemutatjuk a Budafok együttesét

2018-08-03 11:57
Augusztus 5-én, vasárnap 19:00 órától a Budafoki MTE vendégei leszünk, ahol a nyáron mindösszesen négy játékos és új vezetőedzőként Vitelki Zoltán érkezett.

Vasárnapi ellenfelünk a Merkantil Bank Liga 2017/18-as küzdelmeiben 45 ponttal a 14. helyet szerezte meg, mindössze 3 ponttal előzte meg a 42 pontos legjobb kieső 18. helyezett Szolnok csapatát. Az utolsó előtti 37. fordulóban biztosították be NB II-es tagságukat, miután Gyirmóton sikerült 2-1-re nyerniük.

2018. június 20-án a Budafok vezetése megköszönte az egykori kiváló Vasas-játékos és edző, a 68 esztendős Tóth Bálint vezetőedzői munkáját, és a 2017/18-as évadban a Kazincbarcikát irányító, egykori diósgyőri közönségkedvenc, a 47 éves Vitelki Zoltánt nevezte ki a csapat trénerének.

A nyáron alig volt mozgás a csapat keretében, mivel mindösszesen négy játékos jött, illetve távozott az együttestől.

A csapathoz érkezett Boros Gábor (DVTK – kölcsönbe), Króner Martin (ZTE), Lakatos Csaba (Szolnoki MÁV) és egykori kapusunk, Póser Dániel. Elhagyta az együttest Forgács Péter (MTK – kölcsönből vissza), Harsányi István, Kokenszky Norbert (Paksi FC – kölcsönből vissza) valamint Somogyi Csaba (Mosonmagyaróvár).

A nyári felkészülés során Bükkfürdőn edzőtáborozott a Budafok, ahol 2-1-re legyőzték a szintén másodosztályú Siófok együttesét. A Budafok góljait az egykori NB I-es játékos, Csizmadia (büntetőből) és Boros szerezte. Majd a szlovák elsőosztályú FK Senicával 1-1-es döntetlent játszottak. A harmadik előkészületi találkozón az osztrák elsőosztályú TSV Hartberggel 1-1-es döntetlent értek el, góljukat Khiesz szerezte. Ezután egy rövid ausztriai edzőtáborban vett részt a csapat, ahol a szlovák a Duslo Salát 3-1-re verték, Boros, Vankó, és Pölöskey Péter góljaival. Majd a felkészülést az NB I-ből kiesett Balmaz Kamilla ellen zárták egy 0-0-s döntetlennel.

A Merkantil Bank liga 2018/19-es évadának 1. fordulójában a III. ker. TVE stadionjában a Vác együttesétől 2-1-re szenvedtek vereséget. A váciak mindkét gólját Balajti szerezte (az egyiket büntetőből, a másikat szinte a félpályáról), míg a budafokiak a 93. percben szépítettek. Boros fejesét még védte Halasi, de a kipattanó labdára Khiesz ért oda leggyorsabban, és a hálóba pofozta a labdát.

A Budafok együttese ebben az összeállításban lépett pályára vasárnap Óbudán: Póser – Margitics, Khiesz, Oláh, Lakatos – Filkor, Kercsó (Boros 59') – Vankó (Micsinai 59'), Kovács, Ihrig-Farkas (Vég 74') – Pölöskey Péter. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. (Fotó: budafokimte.hu)

Jegyinformációk - itt!

Kövess minket instagramon!https://www.instagram.com/vasasfc/