Barczi: Nagyon kellett a gól a lelkemnek

2018-03-11 14:57
Barczi Dávid a Honvéd elleni mérkőzés második félidejének első percében Nagy Gergely hosszú kirúgásából, gólpasszából szerzett győztes gólt.

Véget ért a 10 forduló óta tartó nyeretlenségi sorozatunk. Mennyire kellett már ez a győzelem a lelketeknek?

- Nagyon kellett, úgy gondolom, meg is dolgoztunk ezért. Maximálisan le a kalappal a csapat teljesítménye előtt. Talán a játék nem volt szemet gyönyörködtető, viszont rengeteg győztes párharcot vívtunk meg a nem éppen tökéletes talajon. A mi helyzetünk azonban speciális, hiszen nem arról szól, hogyan játszik a csapat, hanem arról, hogy mekkora szívvel, és ez párosul-e eredményességgel.

Mennyire tudtad feldolgozni a két héttel korábbi kiállításodat a Videoton ellen?

- Nem éreztem akkor, hogy olyan durva lettem volna, amiért le kellett volna küldeni a pályáról. Persze ettől még bűnösnek éreztem magam, amiért a csapatot sújtottam a kiállításommal. Ilyet a jövőben nem szabad elkövetnem, viszont ugyanazzal a vehemens játékkal próbáltam a Honvéd elleni meccsen is pályára lépni, mint két hete. Ezúttal sikerült sárga lapok nélkül lehozni a mérkőzést, erre fogok törekedni a következő mérkőzéseken is.

Ezt a mérkőzést sokan, sok szempontból vízválasztónak nevezték. Te is így érezted?

- Amikor a csapat ilyen nehéz helyzetben van, mint mi, akkor egy bekapott gól, egy egyéni hiba megpecsételheti a találkozó kimenetelét, vagy akár a bajnokságban való megmaradásunkat is. A csapatunk most felnőtt a feladathoz és megértettük, hogy nincs más választásunk, mint harcolni egymásért. Ez sikerült, ezért nagyon boldog vagyok. Magamon azt érzem, hogy eléggé motivált vagyok, ha senki sem szólna hozzám a héten, én akkor is tudom a dolgomat, szeretnék megfelelni a Vasasnak. Nagyon szép, inspiráló jövőkép van felvázolva a csapat számára. A társaim és én is mindent megteszünk azért, hogy az élvonalban folytassuk a nyártól.

Mikor lőttél utoljára gólt az NB I-ben?

- Egy nap híján pontosan két éve, még a Diósgyőr csapatában tizenegyesből voltam eredményes. Akkor ezzel a góllal vezettünk a Videoton ellen, amit végül is 2-1-re megnyertünk. Jól ment a játék, így ez is közrejátszott abban, hogy a nyári átigazoláskor Fehérvárra igazolhattam. Ez a gól, amit most a Honvéd ellen szereztem, nagyon kellett nemcsak a csapatnak, de a lelkemnek is.

Mire gondoltál akkor, amikor Nagy Gergely hosszú kirúgása átpattant a védő felett és egyszer csak ott voltál 20 méterre ajtó-ablak helyzetben Gróffal szemben?

- Már csak az járt a fejemben, hogy a hosszú sarok felé fogom rúgni a labdát. Nem tudtam igazán, hogy mennyire voltak lemaradva a védők, de csak arra tudtam koncentrálni, hogy gólt rúgjak. Viszont a jövőben ilyen hibát nem szabad elkövetnünk, hogy 2-0-ra vezetünk és másfél percen belül gólt kapunk, ezzel pedig az ellenfelet felhozzuk, és reményt adunk nekik az egyenlítésre. Ezen még dolgoznunk kell, de úgy vélem, első lépésnek a felzárkózáshoz nem volt rossz ez a győzelem. Külön köszönöm a szurkolóink biztatását, a kiállásukat, amivel mögöttünk vannak a nehéz helyzetben is. Szükségünk van rájuk.