Balajti: Nem szokatlan, hogy faragnak a védők

2018-08-13 15:08
Balajti Ádámot első Vasas-mérkőzésén alig tudták szabályosan szerelni, higgadt büntetője pedig három pontot ért a Siófok ellen.

Először húzhattad magadra a Vasas címeres mezét vasárnap este. Mennyire volt nehéz mérkőzés a te szemszögedből nézve?

- Úgy gondolom, hogy az NB II-ben nem nagyon lesznek könnyű mérkőzéseink. Bármennyire is rendelkezünk minőségi játékosokkal, stabilan tíz emberrel védekező együttesekre kell többségében felkészülnünk.

A körülmények mennyire segítették vagy nehezítették a játékot?

- Kiváló állapotban volt a siófoki stadion gyepe, és szerencsére a meleg is elviselhető volt. A vendégszektort zsúfolásig megtöltő mintegy 400 szurkolónk előtt pedig kalapot emelek, mert el kell ismernem, hogy voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor nem sziporkáztunk, és a védekezésünkké volt a főszerep, de akkor is lelkesen biztattak minket, amiért köszönet jár nekik.

Nem nagyon tudtak tartani a védők. Hogyan élted meg ezt a kemény bánásmódot a siófoki hátvédek részéről?

- Ez nem szokatlan számomra, a támadóknak ezzel együtt kell élni. Az más kérdés, hogy a csatár egészségének védelmében a sokadik ilyen belépőt a játékvezetőnek büntetnie kell. Aki látta a mérkőzést, az tapasztalhatta, hogy ellenfelünk a túlzott akarás miatt nem egyszer durván játszott. Ezt támasztja alá, hogy tíz emberre fogyatkoztak, és sajnos két súlyos sérülést is okoztak, amiért két kulcsemberünknek, Birtalan Botinak és Szokol Zsoltinak egy ideig ki kell hagynia az edzéseket, a mérkőzéseket.

Az eredmény mellett mennyire voltál elégedett a játékunkkal?

- Nagyon örülök a győzelmünknek, voltak tetszetős támadásaink, de az biztos, hogy az összjátékunkon még csiszolni kell. Hiszem, hogy ebben hétről-hétre fejlődni fogunk, és akkor még több gólhelyzetet tudunk kialakítani.

Van-e bármely taktikád, technikád a büntető rúgásoknál? Ebben a bajnokságban ez volt a második tizenegyes, amit értékesítettél, egyet még a Vác csapatában, egyet pedig Siófokon.

- Valójában nincs kialakult módszerem. Általában az adott pillanatban eldöntöm hova rúgom, és szerencsére az említett két alkalommal sikerült betalálnom. A célom az, hogy eredményes, hasznos, és jó játékommal hétről-hétre győzelmekhez vezessem a Vasast, és jussunk fel az NB I-be.