Balajti Ádám: Megérdemelt győzelmet arattunk

2021-05-05 17:26
Vasárnap folytattuk a 7 meccs óta tartó veretlen sorozatunkat, csapatunk az Illovszky-stadionban győzte le 3-0-ra a már biztosan másodosztályban maradó Dorogot. A mérkőzés után a második gólt szerző, az elmúlt három találkozón kétszer betaláló Balajti Ádám értékelt.

- Sejteni lehetett, hogy a Dorog nem fog idegenben nekünk esni, stabil védekezésre számítottunk, ezt is kaptuk. Az első félidőben nem nagyon tudtuk rájuk erőltetni az akaratunkat, csak egy-két átlövésig jutottunk, de a szünet előtt még így is megszereztük a vezetést. A második részben már több lehetőségünk volt, megérdemelt győzelmet arattunk.

Ádám büntetőből talált be a mérkőzés 54. percében, s bár a meccs előtt Radó András volt a kijelölt büntetőrúgó, önzetlenül átadta a gólszerzési lehetőséget csatártársának.

- Radó Bandi harcolta ki a tizenegyest, de annak ellenére átadta nekem a gólszerzés esélyét, hogy élhetett volna ő is a lehetőséggel, a gesztusa nagyszerűen tükrözi a csapategységünket. Amikor odaálltam a büntetőhöz, éreztem, hogy be fogom rúgni. Nyugodt voltam, magabiztos. Bízom benne, hogy a két utolsó mérkőzésen is gólokkal tudom majd segíteni a csapatot.

Szükség is lesz rá, hiszen a megszerzett három ponttal továbbra is a Vasassal kezdődik a Merkantil Bank Liga idei tabellája, de még előttünk van egy Nyíregyháza és egy Győr elleni összecsapás.

- Mi vagyunk az első pozícióban, csak rajtunk múlik, hogy ott is maradjunk. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy bajnokként jussunk föl az élvonalba. Ahogy eddig is minden meccsre, most is száz százalékos összpontosítással készülünk az utolsó két fordulóra, csak a győzelem és a feljutás lebeg a szemünk előtt.

A Vasas 2018, Balajti Ádám 2014 óta vár arra, hogy ismét az első osztályban szerepelhessen. Idén minden adott, hogy csapatunk Ádámmal a fedélzeten jusson vissza az NB I-be, ugyanakkor a helyzetet bonyolítja, hogy két fordulóval a vége előtt roppant kiélezett harc folyik az első két helyért.

- 2018-ban azért igazoltam a Vasashoz, hogy újra NB I-es játékos lehessek. Próbálom a legjobb formámat nyújtani és gólokkal segíteni a csapatot, ezért nagyon örülök, hogy az elmúlt időszakban több játéklehetőséget kaptam. Tisztában vagyunk vele, mi múlik az utolsó két meccsen, viszont amilyen mélyről kapaszkodtunk vissza, majd az élre, az adott annyi erőt a csapatnak, hogy bízzunk magunkban. Biztos vagyok benne, hogy el fogjuk érni a céljainkat és remélem, hogy két hét múlva együtt tudunk ünnepelni a szurkolókkal.

A soron következő 37. fordulóban a négy meccse sikertelen Nyíregyháza látja vendégül csapatunkat. A két fél legutóbbi összecsapásán Balajti Ádám gólja döntött a Vasas javára.

- Ősszel a Nyíregyháza és a Győr ellen az én találatommal tudtuk megszerezni a győzelmet, most is kiegyeznék ezzel. Persze annál, hogy ki szerzi a gólokat, sokkal fontosabb az, hogy csapatként érjük el a legjobb eredményt. Nyíregyházán sosem könnyű nyerni, ráadásul ellenünk mindenki kettős erővel harcol. Vasárnapi ellenfelünk hiába nem szerzett pontot hetek óta, mindenképpen kemény mérkőzésre számítunk. Ebben a két fordulóban teljesen mindegy, hogy milyen játékkal és gólkülönbséggel nyerünk, kizárólag az a lényeg, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.