Az NB I-es MOL Fehérvár FC-t fogadjuk a kupameccsen

2021-02-09 18:22
A február 10-én, 19:45-től megrendezendő Vasas FC - MOL Fehérvár FC mérkőzés a 96. tétmérkőzése lesz a feleknek.

A Vasas a MOL Magyar Kupa legjobb 32 együttese közé jutott az Eger SE elleni győzelemmel, a sorsolást követően pedig kiderült, hogy a 8. fordulóban csapatunk ellenfele az NB I-es MOL Fehérvár FC együttese lesz. Az Illovszky Rudolf Stadionban cél a legjobb 16 közé kerülés, a továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől majd el.

Az eddigi statisztika ellenfelünknek kedvez, hiszen 34 fehérvári győzelemmel szemben 29 angyalföldi diadal áll, 32 találkozón pontosztozkodás történt. Az első meccset 1968. március 2-án játszotta a két csapat a Fáy utcában. Illovszky Rudolf vezetőedző irányításával 10 ezer néző láthatta, ahogy csapatunk - Korsós (3), Puskás, Vidáts és Farkas góljaival - 6-1-re legyőzte a fehérvári ellenfelet. Emlékezetes - bár keserű - dátum a 2006-os kupadöntő, amikor 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel az FC Fehérvár hódította el a serleget.

A MOL Fehérvár FC csapata háromszoros magyar bajnok, kétszeres kupagyőztes, a Szuperkupát szintén két alkalommal hódította el, UEFA-kupában pedig 1985-ben ezüstérmes lett, ahol a kétmérkőzéses döntőben 3-1-es összesítéssel győzött a Real Madrid.

A 2020/21-es NB I-es bajnokságban 33 ponttal (pontazonossággal) a tabella harmadik helyén szerepelnek: az eddigi 20 forduló alatt 9 győzelmet arattak, 5 alkalommal szenvedtek vereséget és 6 mérkőzés zárult döntetlennel. A góllövőlista második helyén fehérvári játékos neve áll, Petryak Ivan 8 találatot szerzett idén. A MOL Magyar Kupában elsőként a Tiszaföldvár együttesét búcsúztatták (5-0), második alkalommal 4-1-re verték meg a Gárdony-Agárdi Gógyfürdő együttesét, holnap pedig az Illovszky Rudolf Stadionban lépnek pályára csapatunk ellen. A Fehérvár együttesét Márton Gábor vezetőedző irányítja.

A holnapi mérkőzést Karakó Ferenc vezeti majd, munkáját Georgiou Theodoros és Buzás Balázs asszisztensek segítik, a tartalék játékvezető Pillók Ádám lesz.

A MOL Fehérvár FC elleni találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti, a mérkőzésről klubhonlapunk szöveges tudósítással is jelentkezik.

Schindler Szabolcs vezetőedző:

- Holnap a jelenleg második legjobb magyar csapattal játszunk a MOL Magyar Kupában. A kupamérkőzések során a csapatok számára egyetlen lehetőség adott a továbbjutásra, ebben a sorozatban csak az eredmény számít, a MOL Fehérvár együttese pedig nagyon jó játékerőt képvisel. Természetesen nem feltartott kézzel várjuk a találkozót, de mindenképpen szerepet szánunk azoknak a labdarúgóknak is, akik a bajnokság során eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak.