Az első NB I-es Gyirmót - Vasas mérkőzés következik

2016-09-19 17:35
A szeptember 21-i, szerdai, 19:00 órakor kezdődő Gyirmót - Vasas találkozó, az első NB I-es meccse lesz a két együttesnek, mivel ellenfelünk újonc az első osztályban.

A másodosztályban a 2013/14-es és a 2014/15-ös évadban négy mérkőzést is játszottunk szerdai ellenfelünkkel. Ezeken két győzelmünk mellett, egy-egy alkalommal vesztesen hagytuk el a pályát, illetve nem született döntés a mérkőzésen.

2013. október 12-én még a „német érában” az Illovszky stadionban 2-1-re nyertünk. Azután 2014. április 19-én Gyirmóton egy viharos, szakadó esővel, villámokkal tarkított mérkőzésen 4-0-s vereséget szenvedtünk, amely arról marad örökre emlékezetes, hogy a több száz főnyi Vasas szurkoló annak dacára, hogy csapatunk vesztésre állt, folyamatos, hangos énekléssel buzdította csapatunkat, mintha mi vezettünk volna a mérkőzésen. Sisa Tibor a Gyirmót akkori edzője, a találkozót követő nyilatkozatában megemelte kalapját az angyalföldiek bámulatos bíztatása előtt és azt mondta, hogy 30 éves labdarúgásban eltöltött évei alatt ilyet még nem tapasztalt.

2014. augusztus 16-án hazai pályánkon az idénynyitó mérkőzésen 2-0-ra nyertünk,  Ferenczi (69.'), és  Remili (93.') góljaival. A 2015. február 21-i idegenbeli mérkőzésen nem született gól.

A Gyirmót két döntetlennel kezdte a bajnokságot (Mezőkövesd-  2-2, -MTK 0-0), majd következett egy négymeccses vesztes széria (Debrecen- 4-0, -Videoton 0-4, Újpest- 3-1, és –FTC 0-1), 1-12-es gólkülönbséggel.

Majd a 3 hetes válogatott szünet előtt egy sikerként elkönyvelhető gól nélküli döntetlen következett a Honvéd otthonában.

A szünet soha jobbkor nem jöhetett volna a győri együttesnek. A vezetőség érezte, hogy személyi változások kellenek az eredményesebb szerepléshez. Érdekességként a Honvéd elleni kezdőcsapatuk: Sebők Zs. - Nagy S., Balogh B., Lázár P., Présinger Á. - Kiss M., Paku R. - Madarász M., Beliczky G. - Nagy O., Csiki N.

Ezután leigazolták Romániából Áchimot, a montenegrói Bojovicot, kölcsönvették éppen tőlünk Novákot és a Haladástól Jancsót. Már játszhat Filkor és sok sérültjük közül felépült egykori játékosunk Vass Patrik is és egyre több játéklehetőséget kap a fiatal Sallói.

Távozott viszont Beliczky és Völgyi.

A 9. fordulóban a Pakson 0-0-s döntetlent elérő csapat pedig így festett az átalakítás után: Sebők Zs. - S. Z. Achim, Jancsó A., M. Bojovic, Présinger Á. - Filkor A., Kiss M. - Vass P., Madarász M., Sallói D. - Novák Cs.

Mint látható a válogatott szünet előtti és az azutáni összeállítás között hét eltérés van. Ez az átformált, felfrissített Gyirmót otthon 1-0-ra legyőzte a Diósgyőrt és 0-0-át játszott idegenben a Pakssal.

Vagyis annak ellenére, hogy szerdai ellenfelünk 9 forduló után 7 pontjával az utolsó 12. helyen szerénykedik, ám formája javuló tendenciát mutat: az utóbbi 3 találkozójukon 5 pontot szereztek és veretlenek.