A Vasas FC II hétvégén a DVSC II együttesét fogadja

2022-10-14 10:15
A Füzesgyarmati SK legyőzése (0-3) után vasárnap 13 órától, a DVSC második csapata ellen játszunk az NB III. Keleti csoportjának 13. fordulójában.

Az idén 120 éves DVSC csapatával eddig összesen 87 bajnoki mérkőzésen csaptunk össze az első- és a másodosztályban. 33 találkozón Vasas-siker született, de ugyanennyi győzelmet tudhat magáénak a Debrecen is, 21 esetben pedig pontosztozkodással ért véget a kilencven perc. A legelső DVSC elleni bajnoki meccset 1943. szeptember 26-án rendezték, a nézőcsúcs viszont az 1979. augusztus 25-én lejátszott találkozóra tehető, akkor 18.000 néző látogatott ki a debreceni Nagyerdei Stadionba. A legtöbb gólt hozó összecsapásokat 1947. júliusában és 2002. májusában rendezték: mindkét párharcon 9-9 találat született.

Hétvégi ellenfelünk a mögöttünk hagyott, 2021-22-es bajnoki kiírásban 45 megszerzett ponttal a 14. helyen zárt az NB III. Keleti csoportjában. Az idei szezonban eddig 5 győzelemmel, 2 döntetlennel és 5 vereséggel a 12. helyen áll a fordulót megelőzően. A DVSC II. csapata hozzánk hasonlóan szintén 3-0-s győzelemmel hangolt a vasárnap 13 órakor esedékes mérkőzésre: a legutóbbi játéknapon Cibla Flórián, Matar Dieye és Batai Balázs góljaival nyertek a dobogón tanyázó Putnok FC együttese ellen.

A DVSC II. vezetőedzője Máté Péter, aki játékosként egykoron oszlopa volt a DVSC védelmének, pályafutása során légiósként megfordult Angliában is. A 37 éves szakember munkáját Árva Norbert asszisztens edzőként, míg Erdélyi Miklós kapusedzőként és Pallai Zsolt erőnléti edzőként segítik.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Fáy utcai sportcentrum - füves pálya: 1139 Budapest, Fáy utca 58. (belépés hazai szurkolóknak kizárólag a Hajdú utca felőli gyalogos kapun, vendég drukkereknek a Fáy utcai sétány irányából)

A Fáy utcai sportcentrum Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön a Fáy utca - Béke út - Hajdú utca által határolt területen található, amely személyautóval és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt jól megközelíthető.

A létesítménytől néhány percnyire található a 3-as metró Forgách utcai megállója, a Béke úton közlekedik a 14-es villamos, melynek Frangepán utcai megállója a stadiontól kb. 50 m-re van, de a Róbert Károly körúton közlekedő 1-es villamos Lehel úti megállója is percek alatt elérhető.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra vagy korlátozásra nem kell számítani, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a létesítményhez, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait! Kérjük, hogy tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a biztonsági szolgálat körültekintően fog eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Szurkolóink a DVSC II. elleni mérkőzésre kizárólag a Hajdú utcai gyalogos bejárat felől, míg a vendégdrukkerek a Fáy utca irányából tudnak belépni. A gépkocsival érkezők számára a sportcentrum parkolóját és a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

- BELÉPÉS és KAPUNYITÁS

A DVSC II. elleni találkozóra ingyenes a belépés, a beléptetés a mérkőzés előtt egy órával kezdődik. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a füves edzőpálya lelátóján 180 ülőhely biztosított, a beléptetés érkezési sorrendben történik. Nézők kizárólag a rendezvény kijelölt, elkerített területén tartózkodhatnak.

- BÜFÉ

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a mérkőzés ideje alatt a Vasas Sport Club főépületében büfé fog üzemelni, ahol bankkártyás és készpénzes fizetés egyaránt lehetséges!

- KÖZVETÍTÉS

A DVSC II. elleni bajnoki mérkőzésünket a Vasas FC hivatalos weboldalán szöveges formában közvetítjük, a meccs után pedig összefoglaló cikkel jelentkezünk. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!