A tabella 4. helyén álló Szolnokot fogadjuk

2020-09-16 16:30
A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a Szolnoki MÁV FC együttese érkezik az Illovszky Rudolf Stadionba.

Ma esti ellenfelünk a 2020/21-es Merkantil Bank Liga tabelláján jelenleg a 4. helyet foglalja el. Az idei évben a szolnokiak 4 alkalommal gyűjtötték be a 3 pontot: az 1. fordulóban hazai pályán győzték le a Szentlőrinc együttesét, majd a 3. mérkőzésen - szintén otthon - a Budaörsöt, illetve az 5-6. fordulóban - ugyancsak Szolnokon - a Siófok és a DEAC gárdáját múlták felül. 1 pontot szereztek a Haladás (1:1) és a Gyirmót (1:1) ellen, míg kikaptak a DVSC-től (3:0) és a Szegedtől (0:2).

A Szolnoki MÁV FC-nél Csábi József vezetőedző munkáját Romanek János asszisztensedző és Ulvicki Attila kapusedző segítik.

A tavalyi csapatból hét játékos távozott: Albert Ádám (Jászberény), Annus Árpád (Monor), Kormos Dávid Zoltán (Kerekegyháza), Papp Szilárd (Nagykanizsa), Simon Attila (Taksony), Szabó Péter (Békéscsaba) és Szabó Richárd (Füzesgyarmat). Kotula Máté is átigazolt a nyáron, az NB I. negyedik helyén végzett Mezőkövesd-Zsóry szerződtette, azonban egy évig kölcsönben továbbra is ellenfelünknél játszik majd.

A távozók helyére érkeztek: Kónya Márk (DVSC), Szabó Balázs (Taksony), Szekszárdi Tamás (Nyíregyháza), Tajti József Balázs (MOL Fehérvár FC).

A kapusok közül Molnár-Farkas Tamás és Csáki Kálmán hosszabbított, a mezőnyjátékosok közül pedig Csirmaz István, Földi Marcell, Horgosi Donát, Kovács Olivér, Novák Csanád, Rokszin Ádám, Tamás László, Tisza Kálmán, Tóth Benjámin és Vólent Roland is Szolnokon folytatta pályafutását. Bárdos Bence a DVTK-tól egy évig ismét kölcsönben maradt ellenfelünknél.

Utoljára a 2019/20-as Merkantil Bank Liga 17. fordulójában csaptunk össze a szolnoki gárdával, akkor az Illovszky-stadionban 0:0 lett a találkozó végeredménye. 

Ellenfelünk utolsó mérkőzésén a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét fogadta a Tiszaligetben. Az első félidőben Kovács Olivér öngóljával szereztek vezetést a vendégek, majd a második játékrészben egy kontratámadás végén tovább növelték előnyüket. Mivel a szolnokiak ezúttal csak helyzetekig jutottak, így számukra kétgólos vereséggel ért véget a bajnoki találkozó.