A Mosonmagyaróvár a következő ellenfél

2024-02-09 12:00
Csapatunk vasárnap 14 órakor, a Merkantil Bank Liga 20. fordulójában a sereghajtó otthonában lép pályára. A találkozóról hivatalos YouTube-csatornánkon élő közvetítéssel jelentkezünk.

Az 1904-ben alapított mosonmagyaróvári klub még sosem szerepelt a legmagasabb osztályban, az 1970-es évek óta leginkább a második vagy harmadik vonal küzdelmeiben vett részt. Legutóbb a 2021/22-es szezon végén jutott fel a Merkantil Bank Ligába.

Csapatunk eddig öt alkalommal játszott a Mosonmagyaróvár együttese ellen. A 2018/19-es szezonban hazai pályán 1–1-re végeztünk ellenfelünkkel, idegenben 2–1-re kikaptunk. Felkészülési mérkőzésen 2017. február 2-án 4–0-ra, 2020. június 27-én pedig 3–2-re nyertünk. A két csapat legutóbbi összecsapásán a jelenleg zajló Merkantil Bank Liga 3. fordulójában a duplázó Litauszki Róbert vezérletével 5–1-re győztünk.

Az előző bajnokságot a 12. helyen fejezte be az együttes, a most zajló küzdelemsorozatban az egész szezont a tabella alsó régiójában töltötte, jelenleg 10 ponttal, mindössze két győzelemmel a 18., azaz az utolsó helyen áll. Ellenfelünk Németh Zoltán vezetőedzővel vágott neki a bajnokságnak, akit a 4. forduló után Király József váltott a kispadon. Az őszi idény befejezése után Királynak is távoznia kellett, a helyét Nagy Ádám a mosonmagyaróvári szurkolók egyik kedvence foglalta el. A fiatal szakember 2013-16 között 87 tétmérkőzésen volt a csapat játékosa, edzői karrierjét az utánpótlásban kezdte, majd az elmúlt három évben a Puskás Akadémia II. együttesénél látta el a szakvezetői feladatokat.

A téli szünetben az új tréner több változást is végrehajtott a játékoskeretben: távozott Heinrich Márk, Szalka Dominik, Korbély Kristóf és Takács Tamás. Leigazolta a klub Radics Mártont, a 22 éves játékos jobboldali védőként és középpályásként is bevethető. Rajta kívül a Mosonmagyaróvárt erősíti tavasszal kölcsönben saját nevelésű játékosunk, Kapornai Bertalan is. A 21 éves, korábbi utánpótlás-válogatott kapus, Auerbach Martin a Puskás Akadémiától érkezett, az ugyanennyi idős balhátvéd, Bekker Roland játszott a német élvonalbeli Borussia Mönchengladbach U17-es és U19-es csapataiban, utóbbiban sérülése miatt kevés meccsen szerepelt. Mosonmagyaróvárra Tiszakécskéről érkezett.

A mosonmagyaróvári keretből Kapornai Bertalan mellett ketten rendelkeznek angyalföldi múlttal: Szendeff Bence 2018 és 2023 között volt akadémiánk játékosa, de az előző szezonban 12 alkalommal csereként pályára lépett második csapatunkban is. Nagy Patrik a 2010/11-es tavaszi szezonban szerepelt nálunk, míg tőlünk Zimonyi Dávid az a játékos, aki 2008-tól 2013-ig játszott a mosonmagyaróváriak korosztályos csapataiban.

Az első tavaszi fordulóban a Kolorcity Kazincbarcika SC egy 94. percben szerzett góllal múlta felül 1–0-ra a mosonmagyaróváriakat.

A Credobus Mosonmagyaróvár ellen vasárnap 14 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésünkről élőképes közvetítés látható hivatalos YouTube-csatornánkon. Az online stream mellett, a megszokott módon, a 24liveblog.com felületén élő szöveges tudósítással is jelentkezünk az alábbi linken: Credobus Mosonmagyaróvár - Vasas FC 

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!