A KBSC elleni győzelemmel 10 meccs óta vagyunk veretlenek

2020-12-06 15:50
A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában Vernes Richárd és Otigba Kenneth találatával legyőztük a Kazincbarcika együttesét.

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában ma délután Kazincbarcikára látogattunk, a 2020/21-es bajnoki sorozatban már második alkalommal csaptunk össze a borsodi együttessel. Az első meccsen - nyáron, hazai pályán - 1-1-es döntetlennel zárult az idei bajnoki sorozat nyitánya, ám további pontokat nem veszíthetünk, így a mai találkozó elsődleges célja nem lehetett más, mint a győzelem. A Győr ellen megszerzett 3 pont után a 4. helyről vártuk a mai mérkőzést, akárcsak a PMFC, akik ugyancsak 36 ponttal, de jobb gólkülönbséggel éppen előttünk tanyáztak. A pécsiek ma délután magabiztos győzelmet szereztek Dorogon, így továbbra is előttünk állnak, a mögöttünk lévő Gyirmót viszont kikapott Csákváron. A tabella első két csapata egymás ellen játszik ma este, ami számunkra mindenképpen előnyös egy héttel a téli zárás előtt.

A Kazincbarcika 7 mérkőzés óta nem tudta legyőzni ellenfeleit, a 19. fordulóban is vereséget szenvedett a Szeged ellen, így az elmúlt időszak eredménytelensége miatt a klub december első napján - közös megegyezéssel - szerződést bontott Vitelki Zoltán vezetőedzővel. A Kolorcity Kazincbarcika SC együttesét ma délután - megbízott vezetőedzőként - Kriston István irányította, ám a borsodi együttes továbbra is hullámvölgyben maradt.

Csapatunk a Jova - Terbe, Szilágyi, Otigba, Silye - Hidi M, Pátkai, Kovács - Radó, Feczesin (C), Balajti kezdővel indított a Barcika ellen, cserepadunkon Rados, Kalmár, Vernes, Köböl, Szatmári, Pekár, Tóth és Kilyén vártak bevetésre. Szakmai stábunk továbbra sem tudott számolni az elhúzódó sérüléssel bajlódó Kleisz Márkra és a héten műtéten átesett Birtalan Botondra, illetve a korábban azonosított pozitív eredmények - a hosszadalmas visszatérési protokoll folyamata következtében - továbbra is hátráltatják együttesünket.

Ellenfelünk a Horváth (C) - Majzik, Dávid, Borbély, Farkas A. - Toma, Kelemen, Németh, Oltean – Korbély, Kovác tizeneggyel állt föl, csereként Szemerédi, Henez, Lukács, Oldal, Mikló, Mitruscsák, Bereczki és Iszák neve szerepelt a jegyzőkönyvben.

A hazaiak tiszta sárgában, csapatunk hagyományos szettünkben, piros-kék-piros felszerelésben lépett pályára, a mérkőzést a Vasas kezdte.

A második perc elején Borbély szabálytalanságát sárga lappal büntette a játékvezető, a szabadrúgást elvégző Balajti Ádám lövését Horváth bravúrral hárította. Percekkel később láthattuk az első barcikai lövést is, ám Toma veszélytelennek bizonyult. A 11. minutumban mi voltunk szabálytalanok, Majzik szabadrúgását viszont játékosaink hatástalanították. Percekkel később szögletet végeztünk el, Balajti beadását a hazai kapu előtt fejelte ki egy védő. 

A 19. percben a kapunktól 30 méterre szabadrúgáshoz jutott a Barcika, Majzik beívelésére Olteán érkezett, de veszélytelenül. A 25. minutumban Kovác adott be, mely után Kelemen közelről lött kapura, ám a labda magasan a kapu fölött szállt el, két percre rá viszont Kovác lövését fogta Jova határozottan.

30 perc telt el az első játékrészből, amikor Korbély Tomának passzolt pontosan, Jova Levente és a védőink azonban ezt a labdát is magabiztosan hatástalanították. Silye passza után Balajti indult meg a 34. percben, de beadása Farkas A. lábában elakadt. 3 percre rá hatalmas lehetőség adódott a barcikai kapu előtt: Feczesin indította Balajtit, akinek a lövését a hazai védők blokkolták, a lecsorgó labdát pedig Horváth fogta. Balajti előtt több alkalommal, de a másik oldalon Kelemennél is adódott lehetőség, találat azonban nem született az első félidőben.

A szünet után mindkét oldalon cserék nélkül folytatódott a játék. A második félidő első perceiben Feczesin, Balajti, illetve Kelemen és Majzik is megszerezhették volna a vezetést, ám találat nem született, mindkét együttes gól nélkül folytatta a játékot. Az 57. percben azonban úgy tűnt, végre előnyhöz jutunk, de Balajti közeli lövését - bár az kaput talált - les miatt nem vette figyelembe a játékvezető. A hazaiak gyorsan válaszoltak, a 60. percben Kovác góljával vezetett a Kazincbarcika.

A találkozó 64. percében cseréltek először a csapatok, Radó András helyett Vernes Richárd folytatta a játékot, majd rá egy percre Mikló váltotta Borbélyt. 

A 68.  percben Kovács Milán volt szabálytalan, a hazaiak szabadrúgását Majzik végezte el, de a labdát Jova magabiztosan húzta le. A 72. percben újabb barcikai szabadrúgás következett, ám a lövés kipattant a Vasas-sorfalról. Egy percre rá újra cserélt csapatunk, Balajti Ádám helyett Pekár László folytatta a játékot.

A 78. percben egalizálhattunk volna: a hazai kapu előtt többen is helyzetbe kerültek, végül Feczesin volt az, aki 7 méterről a felső lécre fejelte a labdát, Kovács viszont a kipattanót mellé bombázta. Szatmári Lóránd és Kilyén Szabolcs is bekapcsolódtak a játékba, Kovács Milán és Terbe Botond helyére érkeztek.

A 87. percben Vernes Richárd találatával egyenlítettünk ki: játékosunk közelről lőtt labdájával a bal alsó sarkot célozta meg. 

A játékvezető 4 percet hosszabbított, csapatunk pedig élt is a lehetőséggel, Otigba Kenneth góljával beállítottuk a végeredményt. Értékes 3 pontot szereztünk a Kazincbarcika együttese ellen, megőrizve ezzel veretlen sorozatunkat, mely a mai győzelemmel együtt 10 meccs óta tart.

A Kolorcity Kazincbarcika SC - Vasas FC bajnoki mérkőzés részletes tudósítása az alábbi linkre kattintva érhető el:

Kolorcity Kazincbarcika SC - Vasas FC


Merkantil Bank Liga - 20. forduló
Kolorcity Kazincbarcika SC - Vasas FC 1-2 (0-0)
2020.12.06., vasárnap 17:00
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna
zártkapus mérkőzés

játékvezetők: Derdák Marcell (Máyer Gábor, Ország Péter)

Vasas FC: Jova - Terbe (Kilyén 79.), Szilágyi, Otigba, Silye - Hidi M, Pátkai, Kovács (Szatmári 79.) - Radó (Vernes 70.), Feczesin (C), Balajti (Pekár 73.)
vezetőedző: Schindler Szabolcs

Kolorcity Kazincbarcika SC: Horváth (C) - Majzik (Iszák 82.), Dávid, Borbély (Mikló 65.), Farkas A. - Toma, Kelemen (Oldal 82.), Németh, Oltean – Korbély, Kovác (Bereczki 94.)
megbízott vezetőedző: Kriston István

gólszerzők: Kovác (60.), Vernes (87.), Otigba (93.)

sárga lapok: Borbély (2.), Kovác (45.), Vernes (75.)


Schindler Szabolcs vezetőedző értékelése a KBSC elleni találkozót követően:

- Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Barcika nagyon agresszívan és fegyelmezetten védekezett. Mi viszont nem koncentráltunk, nehezen vettük fel ezt a stílust, sok lehetőséget elpuskáztunk. A sírból hoztuk vissza a mérkőzést, emiatt a játékkal nem vagyok elégedett. A legfontosabb az, hogy 3 pontot szereztünk, de a jövőben ettől sokkal több kell!


Azon szurkolóink, akik lemaradtak volna a Merkantil Bank Liga 20. fordulójában megrendezett Kolorcity Kazincbarcika SC - Vasas FC bajnoki mérkőzés élő közvetítésről, a találkozót klubunk hivatalos YouTube csatornáján felvételről visszanézhetik: